Zlatans snuvad på rekordmålet

Publicerad 2015-09-30

Zlatan: "Jag kommer att slå rekordet"

Portugisen Pauleta har sagt att Zlatan Ibrahimovic förtjänar det.

Och visst var svensken nära, men Zlatan Ibrahimovic snuvades på PSG:s 3-0-mål mot Shakhtar Donetsk.

Det noterades som självmål.

– Oavsett vilket kommer jag att slå rekordet, säger Zlatan Ibrahimovic själv.

Zlatan Ibrahimovic har sedan han kom till PSG 2012 gjort 108 mål för klubben.

Ett mål till hade inneburit ett tangerat rekord med portugisen Pauleta som under 2003 till 2008 gjorde 109 mål för PSG.

– Varje rekord är till för att brytas. Jag själv kom i kapp (Dominique) Rocheteau. Men jag är glad över det. Vi pratar inte om vem som helst. Vi pratar om Ibrahimovic - en fantastisk spelare med enastående förmågor. Jag gick igenom det även i landslaget. Förra året ersatte Cristiano Ronaldo mig som den meste målgöraren i Portugals historia, sa Pauleta nyligen till Le Parisien.

Och nog var Zlatan Ibrahimovic nära, även om det dröjde till matchens sista ordinarie minut.

Målet kom efter en omställning. Lucas bröt sig loss, hittade Pastore som fint satte fram bollen till Zlatan vars skott blev som ett motlägg med hemmaförsvararen Darijo Srna och letade sig in i mål.

Ljummen kväll av Zlatan

Först såg det ut som att Zlatan Ibrahimovic skulle få målet, han jublade själv, men det noterades istället som självmål.

Så här sa stjärnan själv om sitt mål i sin app Zlatan Unplugged i natt:

– Jag vet inte om jag kommer att få målet till slut, men oavsett vilket kommer jag att slå rekordet.

Och sett till hela matchen var det inte Zlatan Ibrahimovics kväll.

Fast visst hade han lägen.

I den 17:e minuten kom Zlatan Ibrahimovic fint på den bortre stolpen och mötte Serge Auriers inlägg med sin panna, men avslutet gick utanför.

I den andra halvleken var han i ett friläge men kom alldeles för nära hemmalagets målvakt Andriy Pyatov.

– Vi spelade mot ett bra motstånd som spelade bra, men jag tycker att vi gör en stabil match, säger Zlatan Ibrahimovic.

PSG:s mål gjordes istället av två backar och de kom tidigt i matchen:

Först var det offensive högerbacken Serge Aurier som kunde nicka in 1-0. Målet, som kom efter inlägg från Maxwell på vänsterkanten, gjordes redan i den sjunde minuten och gav PSG en skön start i matchen.

Andra målet ljumskade David Luiz in. Mittbacken kom rätt på en hörna och styrde in 2-0 i mål i den 23:e minuten.

Vilka missar Di Maria

PSG hade fler chanser än det och mest kanske vi minns Angel Di Marias två frilägen som avslutades 1) nonchalant, 2) utan känsla i de annars så fina fötterna.

Från att ha haft väldigt få chanser kröp hemmalaget närmare i slutet av första halvlek och närmast var Donetsk att reducera strax före paus efter ett klurigt förarbete och avslut av Alex Teixeira som ledde till rena flipperspelet i PSG:s box.

I andra halvlek låg PSG mer på försvar och omställningar och det var återigen lagets skyttekung Teixeira som hade de vassaste chanserna. Skottet i den 79:e minuten räddade PSG-målvakten Kevin Trapp, han fick dessutom vid ett annat avslut från samme brasse hjälp av ribban.

Men Shakhtar Donetsk lyckades inte spräcka sin nolla.