Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-04-16

Olsen petade in avgörandet:
”Viktigt på personligt plan”

Örebro har väntat i två matcher på det första allsvenska målet.

Mest har den tippade skyttekungen Kim Olsen väntat – men efter 28 minuter fick han jubla.

– Det var viktigt på ett personligt plan, säger han om matchavgörande 0-1 till PPV.

Det var två förlusttyngda lag som värmde upp på Gamla Ullevi. Örebro kom med två raka, snöpliga 0-1-förluster och Örgryte hade två gånger åkt på stjärnsmällar.

Efteråt kunde Örebro se en ljusning, medan Örgrytes återkomst till allsvenskan framstår som ännu mer mardrömslik. För efter 28 minuter sprang Kim Olsen i mitten och mötte Eric Bassombengs flacka inlägg. Bollen gick lågt i mål och hela ÖSK såg lättade ut.

Spelbilden ändrades

Andra halvleken svängde spelet. Från att ha dominerats av gästande Örebro tog Örgryte över. Alvaro Santos sköt i stolpen och Marcus Allbäck var inblandad i flera chanser, men inget gick in.

Kanske inte konstigt att ÖSK:s Magnus Kihlberg var lycklig efteråt.

– Klart att vi var lite stressade, vi borde ha avgjort i första halvlek, säger han till PPV.