Halmstad spelade ut Gefle på bortaplan

Publicerad 2018-05-07

Halmstad hade inga problem med Gefle på bortaplan.

Hallänningarna vann komfortabelt med 3–1 där Jesper Westerbergs matchvinnande 2–1-mål var en kanon i krysset från 20-talet meter.

Kvällens andra superettan-match mellan IFK Värnamo och Norrby slutade 0–0.

Både Gefle IF och Halmstad BK har haft en tung inledning på årets superettan-säsong. Men när lagen möttes på måndagskvällen imponerade gästerna och vann med 3–1.

Kosuke Kinoshita inledde målskyttet i den 21 minuten när han styrde vidare ett skott från Pontus Silfver, men matchens stora behållning var Jesper Westerbergs 2–0-mål.

Tre minuter efter ledningsmålet mötte den rutinerade backen 32-åringen på ett tillslag och träffade August Strömbergs översta maska.

Hoskuldur Gunnlaugsson fyllde sedan på med 3–0 innan Christian Ljungberg reducerade för hemmalaget i matchens sista minut.

Henningsson utvisad

I den andra superettan-matchen på måndagskvällen spelade IFK Värnamo och Norrby 0–0. Chanserna lös med sin frånvaro och bataljens enda stora händelse var när hemmalagets Alexander Henningsson i den 88:e minuten slog till gästernas Nino Osmanagic och blev utvisad.