Uppdaterad 2016-10-10 | Publicerad 2016-10-08

Gjort tretton mål på sju kvalmatcher

Robert Lewandowski hade en fantastisk lördagskväll i Warszawa.

Han gjorde hattrick i Polens 3-2-vinst mot Danmark.

Att Robert Lewandowski är viktig för Polen är en underdrift. När det polska landslaget tog VM-kvalets första trepoängare gjorde anfallaren hattrick.

Imponerande målsnitt

Den 28-årige Bayern München-spelaren har nu gjort tretton mål på de sju senaste kvalmatcherna för Polen. Han har hittat nätet mot Danmark, Kazakstan, Irland, Skottland, Gibraltar, Tyskland och Georgien.

Lewandowski stötte in 1-0 från nära håll i den 20:e minuten. 2-0 kom på straff i den 36:e minuten och hattricket fullbordades i minut 48 där han efter en omställning på egen hand sprang ifrån Danmarks försvar och sköt in 3-0.

Glik gjorde självmål

Då såg det avgjort ut. Men Danmark reducerade omgående. De rödvita fick hjälp av Polens försvarare Kamil Glik som nickade in bollen i eget mål.

Danskarna skapade sedan nerver i matchen. Yussuf Poulsen reducerade med 20 minuter kvar av klockan.