Hattrick av AIK:s nya stjärna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-16

Bajen skrällvann i derbyt

Kanske läge för Ivan Obolo och kompani att gå och se AIK:s damer spela fotboll. Där finns nämligen en forward som vet hur man hittar målet. Lisa de Vanna gjorde hattrick när AIK slog Kif Örebro med 3–1.

– Hon är väldigt säker framför mål, säger tränaren Benny Persson till Sportbladet.se

Lisa De Vanna visade klass med tre mål.

Förväntningarna på Lisa de Vanna har varit stora ända sedan AIK gjorde klart med den australiensiska forwardsstjärnan. Redan i den andra matchen, mot Djurgården, slog hon till med ett mål. På onsdagen kom nästa mål. Och nästa. Och nästa.

– Hon är en extrem spelare. Hon är väldigt snabb och säker framför mål och hon är jobbig för motståndarna att möta, säger Benny Persson.

Mot Kif Örebro gjorde hon första målet efter 24 minuter. AIK kontrollerade sedan matchen.

– Vi har bättre spel och är bättre chansmässigt. De har egentligen bara sin enda chans där när de gjorde mål (Kim Ekebom, 71), säger Persson.

Dessförinnan och strax efter gjorde de Vanna sina två övriga mål.

– Att hon gör tre mål säger väl allt om vilken kvalitet hon har, konstaterar tränare Persson.

Hammarby skrällvann i derbyt

I den andra matchen i damallsvenskan på onsdagskvällen skrällvann Hammarby Stockholmsderbyt mot Djurgården/Älvsjö med hela 3–0. Nazanin Vaseghpanah och Daniella Chamoun gav hemmalaget ledningen med 2–0 efter bara sju minuters spel. Lisa Björkvik fastställde sedan slutresultatet nio minuter in på andra halvlek.

Hammarby hade inlett allsvenskan uselt med målskillnaden 1-13 och två förluster. Nu kom första segern. Djurgården har uppenbarligen problem. Det förväntade topplaget har tagit en poäng på tre matcher och ligger näst sist i en haltande tabell.