1–0 René Makondele (8), 1–1 Martin Fribrock (45).

Varningar, Helsingborg: Marcus Lantz. Halmstad: Anel Raskaj, Sebastian Johansson.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.

Publik: 11074.

Helsingborg (4–4–2): Daniel Andersson – Erik Wahlstedt, Andreas Granqvist, Joel Ekstrand, Adama Tamboura – Christoffer Andersson, Isaac Chansa, Marcus Lantz, René Makondele – Razak Omotoyossi (Martin Kolar 84), Henrik Larsson.

Halmstad (4–4–2): Marcus Sahlman – Jesper Westerberg, Peter Larsson, Tommy Jönsson, Per Johansson – Alexander Prent, Anel Raskaj (Sebastian Johansson 70), Andreas Johansson, Martin Fribrock – Ajsel Kujovic (Emir Kujovic 67), Magnus Arvidsson (Anselmo 78).

Analys: Helsingborg startade i ett rasande tempo och kunde med lite tur ha gått till halvtidsvila med flermålsledning, men efter en halvtimmes konstant attackerande där inte minst René Makondele såg pigg ut, slog hemmalaget sig till ro. Och i första halvleks sista minut kunde Martin Fribrock chocka hemmapubliken genom att slå in kvitteringen på en kontring. I andra halvlek fortsatte Helsingborgspressen men laget förmådde inte ta de löpningar och hitta de passningsvägar som laget gjorde i första halvlek. I stället var Halmstad nära att kontra in ett segermål. Först kom Magnus Arvidsson fri och kort därefter hade Ajsel Kujovic chansen att nicka in ett inlägg efter ett tveksamt Daniel Andersson-ingripande. Med tre minuter kvar fick Helsingborg straff men Marcus Sahlman i Halmstadsmålet stod för en briljant dubbelräddning på Henrik Larssons försök och säkrade samtidigt en poäng till hallänningarna. (TT)

Gefle IF-IFK Norrköping 2-0 (2–0)

1–0 Johan Oremo (2), 2–0 Johan Oremo (27).

Varning, Gefle: Thomas Hedlund.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 3 887.

Gefle (4–4–2): Mattias Hugosson – Daniel Bernhardsson, Thomas Hedlund, Anders Wikström, Andreas Dahlén – Yannick Bapupa, Yussif Chibsah, Mathias Woxlin, Amadou Jawo (Johan Claesson 71) – Hasse Berggren (Jonas Lantto 79), Johan Oremo.

Norrköping (4–4–2): Nuredin Bakiu – Anders Whass, Thomas Magnusson, Kristoffer Arvhage, Mikael Roth – Marcin Burkhardt (Eirik Dybendal 75), Mikael Blomberg, Imad Khalili (Andreas Haglund 46), Daniel Bamberg – Gardar Gunnlaugsson (Felix Magro 65), Kevin Amuneke.

Analys: Gefle hade lekstuga med Norrköping i första halvlek och avgjorde där också matchen. Förra årets komet, Johan Oremo, gjorde matchens båda mål. Det första kom redan efter två minuter på Yannick Bapupas perfekta inspel. Det andra i 27:e minuten sedan nyförvärvet Amadou Jawo dribblat sig igenom och skjutit i ribban. I andra halvlek hade Norrköping två stolpskott men Gefle hade ändå bra kontroll på matchen och segern var inte hotad. (TT)

IFK Göteborg-Örebro 4-1 (2–0)

1–0 Ragnar Sigurdsson (5), 2–0 Niclas Alexandersson (43), 3–0 Pontus Wernbloom (48), 4–0 Niclas Alexandersson (62), 4–1 Magnus Kihlberg (85).

Varningar, IFKGöteborg: Pontus Wernbloom, Thomas Olsson, Stefan Selakovic. Örebro: Roni Porokara, Patrik Anttonen.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 10 482.

IFKGöteborg (4–4–2): Kim Christensen – Nicklas Carlsson, Mattias Bjärsmyr, Ragnar Sigurdsson, Sebastian Eriksson – Niclas Alexandersson (Daniel Alexandersson 68), Thomas Olsson (Stefan Selakovic 64), Gustav Svensson, Eldin Karisik (Tobias Hysén 80) – Pontus Wernbloom, Jonas Wallerstedt.

Örebro (4–3–3): Peter Westman – Patrik Haginge, Magnus Wikström, Glenn Holgersson. Samuel Wowoah – Magnus Kihlberg, Sebastian Henriksson, Fredrik Nordback – Roni Porokara, Nordin Gerzic (Patrik Anttonen 63), Kristoffer Näfver (Robert Walker 63).

Analys: Örebro spelade stundtals piggt framåt före paus, men försvaret hade inte kvalitet och skärpa nog för att stå emot Göteborgs offensiv. Matchens stora profil var Niclas Alexandersson. Han gjorde 2–0 med en frispark som målvakten borde tagit, slog inlägget som Pontus Wernbloom snyggt förvaltade till 3–0, och sköt själv 4–0 med ett studsande skott på Jonas Wallerstedts inlägg. (TT)

Trelleborgs FF-Gais 3-1 (3–0)

1–0 Magnus Andersson (5), 2–0 Paulino (11), 3–0 Magnus Andersson (24), 3–1 Björn Andersson (69).

Varningar, TrelleborgsFF: Jonas Bjurström, Magnus Andersson. Gais: Levon Pachajyan, Sheriff Suma, Dime Jankulovski, David Durmaz.

Domare: Åke Andreasson, Steungsund.

Publik: 3025.

TrelleborgsFF (4–4–2): Johan Dahlin – Mikael Bengtsson, Jens Sloth, Rasmus Bengtsson, Mattias Nylund (Max Fuxberg 76) – Paulino (Erik Sundin 76), Mattias Thylander, Jonas Bjurström, Kristian Haynes – Magnus Andersson, Fisnik Shala (Fredrik Jensen 84).

Gais (4–5–1): Dime Jankulovski – Jonas Lundén (Daniel Morais Reis 46), Andreas Tobiasson (David Durmaz 83), Björn Andersson, Kenneth Gustafsson – Fredrik Lundgren, Prince Ikpe Ekong (Johann Gudmundsson 61), Bobby Friberg da Cruz, Wanderson do Carmo, Levon Pachajyan – Sheriff Suma.

Analys: Efter den tröga förlusten på konstgräs i Örebro var det proppen ur hemma för Trelleborg. Tre måls ledning efter kort tid där målen kom i rask följd efter ett piggt spel längs marken, ofta med ett tillslag. Försvaret väl samlat, spelarna skiftade positioner klokt och längst bak en målvakt som gjorde fina räddningar. Gais hade målchanser, dock inte så många. Efter pausen hade Trelleborg ett skott i ribban men tog inte tillvara på de ytor som Gais lämnade då laget gick på offensiven. (TT)