Sparkad i huvudet - blev medvetslös

Uppdaterad 2013-05-03 | Publicerad 2013-05-02

Otäcka bilder på Fenerbahces Gökhan Gönül

Fenerbahces Gökhan Gönül blev sparkad rakt i ansiktet och låg orörlig på planen i nästan fem minuter.

Det var dubbelt tungt för Fenerbahce i Lissabon när Benfica gick till final efter sammanlagt 3-2 i semifinalen mot turkarna.

– Det är inte så illa, han fick sy åtta stygn i munnen, säger Fenerbahces klubbdoktor Murat Kunduracı om skräckskadan på Gönül.

Fenerbahce hade med sig 1–0 från det första semifinalmötet lagen emellan – men det hjälpte föga.

Benfica, med 14 raka Europa League-matcher utan förlust hemma på Estádio da Luz, visade upp en frenetisk offensiv, vann med 3–1 och säkrade en finalbiljett.

Och inte nog med det. En knapp timme in i matchen blev Fenerbahces Gökhan Gönül brutalt sparkad i ansiktet av hemmalagets Nicolas Gaitán.

Föll ner medvetslös

Gaitán, som var uppe i luften, missade bollen helt med sin vänsterfot och träffade i stället Gönül rakt i ansiktet. Fenerbahce-spelaren föll medvetslös ner till marken och bars ut på bår efter den otäcka smällen.

– Gökhan fick en skallskada och blev medvetslös, men det ska inte vara någon fara. Men det klart, bilderna ser inte bra ut och han fick sy åtta stygn i munnen, det gjordes även en röntgen av huvudet. Vi väntar på resultaten, säger Fenerbahces klubbläkare Murat Murat Kunduracı.

Han vårdades på sjukhus i Lissabon under natten. En försiktighetsåtgärd, enligt turkiska medier.

Nicolas Gaitán, som sparkade, klarade sig undan både varning och utvisning.

Även själva matchen blev en tråkig historia för Fenerbahce. Just nämnde Gaitán gav Benfica ledningen när han med vänster yttersida styrde in 1–0 via stolpen.

Fenerbahce kvitterade till 1-1 på straff genom Dirk Kuyt innan Benficas Òscar Cardozo klev in i handlingarna.

Första titeln sedan 1962

Cardozo gjorde 2–1 med en vänstervolley och säkrade finalbiljetten med sitt 3–1-mål halvvägs in i andra halvlek.

Därmed har Benfica chansen att ta sin första titel i Europa sedan laget vann Europacupen för mästarlag 1962.

Finalen mot Chelsea spelas på Amsterdam Arena den 15 maj.