Reservens succé – fortfarande obesegrad

Uppdaterad 2021-11-01 | Publicerad 2021-10-30

Från tabelljumbo och kris till målvaktsbyte och segermaskin.

I eftermiddag blev Aaron Ramsdale hjälte för Arsenal med en otrolig räddning – och är fortfarande obesegrad.

– Är det samma målvakt som var i Sheffield United? utbrister Bojan Djordjic i Viasat-sändningen.

Arsenal inledde säsongen katastrofalt med tre förluster på de tre matcher och 0–9 i målskillnad.

Då var krisrubrikerna många, och klubben valde att hämta in målvakten Aaron Ramsdale från Sheffield United i andraligan.

Då kom vändningen.

Nu har Arsenal både slagit ärkerivalen Tottenhams, klättrat rejält i tabellen – och inte förlorat på över två månader.

Drömstart

I den tuffa bortamatchen mot Leicester i eftermiddag fick London-klubben en drömstart.

Redan 18 minuter in i mötet hade först Gabriel nickat in ledningsbollen på hörna och Emile Smith Rowe utökat till 2–0.

Strax innan halvtidsvilan fick också Ramsdale briljera med att sträcka ut sig ordentligt och göra en galen räddning på hemmalagets frispark.

– Är det samma Ramsdale som spelade i Sheffield United och som släppte in bollar till höger och vänster? Helt fantastisk räddning, och det är ingen dålig frispark heller, utbrister Viasat-experten Bojan Djordjic.

Bästa räddningen jag sett på flera år”, skriver forne stormålvakten Peter Schmeichel på Twitter.

Fortfarande obesegrad

När Leicester jagade reducering i andra halvlek stod Ramsdale hela tiden i vägen och var rena väggen samtidigt som tilltänkte förstekeepern Bernd Leno satt på bänken och tittade på.

Och det får nog den tyske landslagsmålvakten fortsätta att göra.

Efter eftermiddagens 2–0-seger har Ramsdale, sedan debuten mot Norwich i slutet av augusti, fortfarande inte förlorat i Arsenal-tröjan.