”Jag gör tunnel på coronaviruset och springer ifrån det”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Patrik Karlsson Lagemyrs svar glädjer alla fotbollsälskare: IFK Göteborgsliraren hade varit spelklar till en allsvensk premiär i dag.

– Konditionen är inte på topp än, men jag kan hantera en boll, säger han.

ÖSK hade mött mästarna Djurgården under lördagen. I dag, söndag 5 april, hade det brakat loss ännu mer i en allsvensk premiäromgång som skjutits på framtiden på grund av ett virus som sprider sjukdom och död runt världen.

För att högtidlighålla festen som vi alla önskar skett nu hade Sportbladet en chatt där läsarna fick ställa frågor direkt till de allsvenska spelarna.

Pakas glädjebesked...

En fråga riktades till Patrik Karlsson Lagemyr, 23, en av allsvenskans mest underhållande lirare som förra sommaren slet av korsbandet och drabbades av sin tredje svåra knäskada:

Läsaren ”Adam i Linköping” undrade:

När är du spelklar?

– Jag är spelklar nu! Hade kunnat spela om vi började i dag, svarar Paka Lagemyr och bekräftar det han indikerade i en intervju vid Blåvitts försäsongsläger i Portugal i början av februari.

Sportbladet följde upp Lagemyrs besked.

– Jag har varit med i alla moment i träningarna under de två senaste veckorna. Konditionen och fysiken är inte på topp än. Det kommer med tiden. Men jag kan hantera en boll, säger han om någon skulle tvivla.

Du tränade inte med laget i fredags innan ni gick på två veckors ledighet.

– Jag hade en liten känning, en stukning i foten. Hade det varit match i dag så hade jag tränat, jag lovar. Det hade jag inte velat missa, eller matchen.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ett succéinhopp

Om vi försöker glömma det här viruset – om det går – hade du spelat från start eller hoppat in i allsvenska premiären mot Elfsborg?

– Jag tror på en repris för oss från fjolåret när vi vann med 3–0 hemma mot Elfsborg. Poya Asbaghi hade varit smart och låtit mig komma in vid 2–0, jag hade fått höra publikens jubel från fullsatta läktare och fått massa adrenalin. Sedan hade jag gjort 3–0.

Vem imponerar i Elfsborg?

– Simon Olsson hade gjort en bra match igen. Det är en väldigt bra fotbollspelare.

Hur fintar Paka Lagemyr bort coronaviruset?

– Med en retsam tunnel och sedan springer jag ifrån det där jävla viruset.

– Det gäller att hålla sig borta både från viruset och från andra människor. Att följa råden är nog det bästa vi kan göra just nu – och längta till att få spela fotboll på riktigt. Det gör jag, säger Paka Lagemyr.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.