Domaren drog tillbaka Rosengårds straff

Rosengård fick chansen att reducera mot Hammarby.

Då ångrade sig domaren, och drog tillbaka den tilldömda straffen.

– Är det blåst så är det blåst, tänkte jag, säger Olivia Schough till Sportbladet.

Det var under inledningen av den andra halvleken som Olivia Schough blev fälld av Hammarbys Alice Carlsson. Huvuddomaren Sara Wiinikka pekade på straffpunkten och Rosengård fick chansen att reducera i matchen, vid ställningen 2–0.

Men efter protester från Bajen-spelarna och ett kortare samtal i domarteamet valde Wiinikka att dra tillbaka den tilldömda straffen.

– Jag tycker att det är roligt att fjärdedomaren, som vanligtvis inte brukar säga så mycket, tog den, säger Rosengårds Mimmi Larsson.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

”Nivån är ojämn”

Vad tänker du om det, det känns som scener vi inte är vana vid att se?

– Det är det som är frustrerande. För det känns som att det är ganska beroende på vilken match det är. Vissa matcher säger man ingenting, och vissa matcher går man in och tar bort en straff. Jag tycker att nivån är ojämn.

Samtidigt menar Alice Carlsson i Hammarby att det var helt rätt av domaren att ångra sig.

– Jag är väldigt glad över att de tog tillbaka straffen. Min känsla är att jag verkligen är på boll, jag blev chockad när hon blåste. Självklart blev jag förbannad när det hände. Jag tyckte att jag gjorde en bra brytning, sa Carlsson till Viaplay efter matchen.

”Straffdomslut ändras knappt med VAR”

Olivia Schough såg redo ut att slå straffen i samband med att spelet satte igång igen. Hon förvånades över det ändrade domslutet.

– Jag märker att hon (Alice Carlsson) fäller mina ben, men sen kan det mycket väl vara så att hon tar bollen också. Så jag förstår att det blev protester. Sen är jag inte särskilt van med att en domare kan ändra sig på det sättet. Så jag stod väldigt redo där för att slå straffen. Är det blåst så är det blåst, tänkte jag. Uppenbarligen kunde hon ändra sig, säger Schough.

Du stod kvar vid straffpunkten när de andra var redo att sätta igång och spela igen?

– Ja, jag var verkligen inne i en bubbla. Som sagt, är det blåst så brukar det bli straff. Det var intressant, eftersom att straffdomslut knappt ändras med VAR.

Har du varit med om något liknande?

– Nej, det tror jag inte.

Hammarby vann matchen med 2–0.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.