Allsvenskan i fotboll

AVSLÖJAR: Poängkungens udda klubbalternativ

Av: 

Michael Wagner

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Elfsborgs poängkung Per Frick, 28, har stor spännvidd i alternativen.

Tryggheten med en förlängning i Borås eller kanske satsa på någon av tre sydkoreanska klubbar som visar intresse för anfallaren?

– Sådan här aktivitet runt mig har jag inte upplevt tidigare, säger han.

Elfsborgs andraplats i allsvenskan 2020 var lagets bästa placering sedan SM-guldet 2012.

Det märks när internationella transferfönstret öppnat.

Attraktiva spelare

Mittfältarna Simon Olsson och Robert Gojani (kontraktet har gått ut) vill flytta utomlands, Sivert Heltne Nilsen har fått ett bud från Brann, enligt Bergens Tidende, Rami Kaib är nära Heerenveen, enligt Expressen, Joseph Okumu har en mängd klubbar som följer honom – och Sportbladet kan avslöja det breda intresset för Per Frick efter anfallarens succésäsong.

Tio mål och sju assist gjorde den hårt lagjobbande 28-åringen till Elfsborgs bäste poänggörare i allsvenskan 2020 med en poäng mer än Jesper Karlsson som flyttade till AZ i september.

– Det är min bästa säsong, inte bara för målen och assisten. Jag tycker jag var stabil i spelet och höll en hög nivå även om det alltid finns matcher och tillfällen som man skulle velat lyckats bättre i, säger Frick.

Per Frick har dessutom bara den här säsongen kvar på kontraktet som går ut i december.

Många förfrågningar

Det gör att anfallaren själv, agenten Fredrik Risp och Elfsborg fått förfrågningar kring 28-åringen från klubbar i Danmark, Tyskland, Turkiet – och Sydkorea.

Enligt uppgifter som Sportbladet tagit del av är FC Seoul, Suwon FC och Jeju United intresserade av centeranfallaren som har två A-landskamper och ett mål på meritlistan utöver 40 mål, 22 assist i 158 allsvenska matcher.

– Jag har haft andra tillfällen med kort tid kvar på kontraktet när det varit lite surr, men faktiskt inget som liknat detta. Nu får jag se vad det resulterar i konkret.

– Jag trivs fantastiskt bra i Elfsborg, vi har fått ordning på saker, har ett bra lag och det lockar med Europaspel. Andreasson (Stefan, klubbchefen) har hört av sig. Det är ett fint alternativ att vara kvar och kanske förlänga avtalet.

– Det är mycket som ska stämma vid en flytt med familjen (sambo och två barn) och Elfsborg ska acceptera ett bud, säger Frick som också är tungt engagerad i klädmärket Ciszere.

Drömalternativet: 2. Bundesliga?

– Men det här är kanske en chans man bara får en gång i livet. Man vill inte ångra sig om några år. Jag har is i magen, kan vara avslappnad och se vad som händer nu, säger Frick. Min agent har att göra.

Hur mycket lockar en flytt till Korea?

– Det skulle vara spännande att uppleva något annorlunda, både i fotbollen och kulturen. Det krävs lite mod att hoppa på, säger Frick.

Vad skulle vara optimalt – om du lämnar Elfsborg?

– Tyskland, och 2. Bundesliga, kanske. Jag är bra kompis med Joakim Nilsson och har hälsat på honom och sett resan han gjort med Arminia Bielefeld till Bundesliga. Det skulle vara spännande att uppleva något sådant.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

AIK förlänger med Goitom

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IF Elfsborg

Jesper Karlsson

Bundesliga