Succén: Mål och assist för Isak i startdebuten

Uppdaterad 2017-10-25 | Publicerad 2017-10-24

I kvällens cupmatch mot FC Magdeburg fick Alexander Isak sin första chans från start i en tävlingsmatch för Borussia Dortmund.

Det blev succé direkt.

Under de 74 minuter som Isak spelade gjorde han både assist och mål.

Alexander Isak levererade i cupen.

När Borussia Dortmunds anfallare Pierre-Emerick Aubameyang saknades i truppen på grund av skada fick Alexander Isak chansen från start i den tyska cupen, 18-åringens första tävlingsmatch från start för Borussia Dortmund. En fin uppföljning på förra veckans inhopp i Champions League.

Och det blev succé direkt.

Redan i den första halvleken stod Isak för en assist när han spelade fram Gonzalo Castro till Borussia Dortmunds 1–0-mål.

Första målet

Men det stannade inte där. Den andra halvleken hann knappt blåsas igång innan Isak själv prickade in 2–0 i matchen och sitt första tävlingsmål för klubben.

Borussia Dortmund gjorde därefter ytterligare ett mål - denna gång på straff och utan Isaks hjälp - innan svensken byttes ut med kvarten kvar av matchen och fick se sitt Borussia Dortmund avancera med en 5–0-seger i ryggen.

Isak blev efter sin insats utsedd till ”man of the match”.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.