Spanien vände mot Tyskland – finalklart

Publicerad 2016-05-18

Avgjorde i slutminuterna i U17-EM

Underläge och missad straff i andra halvlek.

Men Spanien repade nytt mod, gjorde två sena mål och besegrade Tyskland i semifinalen av U17-EM.

Nu väntar ett iberiskt derby mot Portugal i finalen.

Med en halvlek spelad pekade mycket på att Tyskland slulle få spela final i U17-EM.

Laget ledde med 1–0 i halvtid efter mål från Renat Dadoshov och när Spanien inte ens på straff lyckades kvittera såg det ljust ut för tyskarna.

Jordi Mboula stegade fram och satte bollen i stolpen från straffpunkten en bit in i andra halvlek.

Men kvitteringe skulle komma. Runt tio minuter senare höll  Abel Ruiz sig framme och satte kvitteringen för Spanien till 1–1.

Sent avgörande

Där och då såg matchen ut att gå till förlängning men avgörandet kom med bara två minuter kvar av ordinarie matchtid.

Brahim Diaz höll sig framme på andrabollen efter att den tyska målvakten stått för en fin räddning. Anfallaren smackade in 2–1 från ett par meter från mållinjen.

Målet tar Spanien till final i U17-EM i Azerbajdzjan. Där får laget möta Portugal som besegrade Nederländerna med 2–0 i den andra semifinalen tidigare under dagen.