Henkes drömstart

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-10

Henke Larsson fick en drömstart på tränarkarriären.

Landskrona vann efter ett omdiskuterat mål redan i tredje minuten.

– Jag tycker givetvis att jag ska få frispark, säger Degerfors målvakt Sebastian Karlsson.

Henrik Larsson fick en drömstart på både matchen och tränarkarriären.

Publiken hade inte mer än hunnit bänka sig innan Landkrona tagit ledningen.

Hemmalaget fick en hörna och Larsson manade fram laget.

Niklas Nielsen nådde högst i luftrummet och nickade in 1-0 redan efter två minuter och 40 sekunder.

Men Degerfors-spelarna tyckte inte att målet skulle ha godkänts.

– Jag tycker givetvis att jag ska få frispark, säger målvakten Sebastian Karlsson till TV 4.

Henke nöjd

Men målskytten Nielsen håller inte med.

– Jag står där helt ren och Sebastian kommer inte ut riktigt, säger Nielsen som fick lämna planen skadad efter halva matchen.

Henke Larsson såg i alla fall minst sagt nöjd ut efter målet, men stod ändå vid sidlinjen hela matchen och manade på sina spelare.

– Jag vet att jag måste vara tydlig, framför allt nu i början. Man måste vara på dom och påminna dom om hur vi ska spela och göra.

Degerfors hade ett skott i stolpen, men kom aldrig närmare än så.

Trots seger i första matchen som tränare var Larsson inte helt nöjd med spelet – i alla fall inte fram till paus.

– Vi gör det för dåligt i första halvlek men i andra kommer vi fram lite mer. Degerfors är fortfarande farliga i omställningarna. Men så är fotbollen, ibland har man flyt. Det känns otroligt skönt, säger Larsson till TV 4.