Publicerad 2015-11-03

3-0 till Sjachtar på ljustavlan när MFF tränade

Tre olika målgörare verkar det bli ikväll…enligt Lvivs arenatavla.

LVIV. Psykning eller misstag?

När MFF kom ut till träning på matcharenan stod det 3–0 till Sjachtar på ljustavlan.

– Vi måste vinna, säger anfallsstjärnan Eduardo da Silva.

Matchen mellan Sjachtar Donetsk och Malmö FF i kväll blir av allt att döma direkt avgörande om ett liv i europaspelet efter nyår.

MFF vann ju matchen hemma med 1-0 och segrar de i kväll tar skåningarna tredjeplatsen i gruppen och är klara för Europa Leagues slutspel till våren. Då kvittar det om ukrainarna så vinner sina två avslutande matcher mot Real Madrid och PSG; MFF är före ändå i kraft av segrarna i inbördes möten.

Vid oavgjort är det klar fördel MFF för då måste Sjachtar ta minst fyra poäng mot Real och PSG.

Vinner Sjachtar med 1-0 och inget av lagen vinner fler matcher i gruppen blir laget med den bästa, totala målskillnaden trea.

Vinner Sjachtar med 2-0 eller mer är det klar fördel ukrainarna för då måste MFF ta poäng mot PSG eller Real Madrid.

Målskyttar och matchminuter

– Vi måste vinna och kommer att gå framåt och spela offensivt, säger hemmalagets anfallsstjärna Eduardo da Silva, brasse-kroaten som tidigare spelat i Arsenal.

Funktionärerna på Arena Lviv laddar i varje fall för en tidig kross.

När Malmö FF kom ut till träningen på matcharenan i går kväll möttes de av den stora ljustavlan där det stod 3–0 till Sjachtar redan efter drygt 16 minuters spel.

De ansvariga hade till och med noterat målskyttarna och vilken minut målen kommer i: