Holland pressat i galen match

Uppdaterad 2011-03-30 | Publicerad 2011-03-29

Målfest när Ungern höll på att överraska favoriten

Sveriges förbundskapten Erik Hamrén hoppades på Ungern inför hemmamatchen mot Holland – då slutade det med 4-0 till Holland.

Hjälpen var istället på väg att komma i returen istället men Holland vann till sist med 5-3 efter två chocker och en fullständigt galen match.

Holland gjorde som väntat 1-0 i hemmamatchen mot Ungern genom Robin van Persie. Ingen trodde på något annat än en ny storseger efter uppvisning i 4-0-segern på bortaplan. Då kom den första chocken.

Vände på tre minuter

På tre minuter direkt i andra halvlek vände Ungern 0-1 till ledning med 2-1. Gergerly Rudolf noterades för det första målet när hans skott studsade som en flipperkula via holländska försvarare och in i mål. Det andra målet var betydligt snyggare.

Zoltan Gera mötte ett inlägg och skruvade in 2-1 på volley intill den första stolpen. Ett mål som tystade hela Amsterdam Arena.

Efter 61 minuter kunde Wesley Sneijder ändå reducera och inleda jakten på ett segermål. Det målet trodde Ruud Van Nisteltooy att han hade ordnat när 34-åringen placerade in 3-2 efter 72 minuter. Men Ungern hade inte slutat överraska.

Kom tillbaka igen

Det dröjde bara tre minuter till innan Zoltan Gera hittade nätet igen och vackert tryckte in 3-3 i en helt osannolik match. Men galenskapen var inte slut där.

Dirk Kuyt vände på matchen igen med 4-3 tre minuter efter Geras mål och 5-3 lika många minuter senare. Det sista målet var ett misslyckat inlägg som blev till en perfekt lobb in i det bortre krysset.

Då orkade inte Ungern överraska igen utan Holland räddade hem tre poäng efter 5-3. Laget leder nu kvalgruppen på 18 poäng, med Sverige och Ungern bakom på nio poäng vardera. Men då har svenskarna två matcher mindre spelade.