Halsduken som rörde upp känslor

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Boris Becker ber om ursäkt för ”missförstånd”

Boris Becker bar en Chelsea-halsduk när han var på Stamford Bridge för att heja fram Chelsea.

Men uppmärksamma betrakare lade märke till att halsduken var minst sagt kontroversiell.

Det var många celebriteter på plats för att se stormötet mellan Chelsea och Paris SG i Champions League. Bland dem var tennislegendaren Boris Becker – där för att stötta London-laget. Uppe på vip-läktaren bar han en Chelsea-halsduk runt halsen. Men inte vilken halsduk som helst.

Daily Mail uppmärksammade att halsduken bara huliganfirman Chelsea Headhunters namn och emblem – en dödskalle. Enligt tidningen var huliganer från Headhunters ansvariga för vandalisering i Paris när lagen möttes i fjol. Headhunters beskrivs som en av de mest ökända huliganfirmorna i England under 1970- och 80-talet och med kopplingar till högerextremism.

”Gjort mig av med den”

Bilden på Becker fick stor uppmärksamhet och i en kommentar till tyska tidningen Bild förklarar han att han inte visste vad halsduken stod för.

– Nej, det gjorde jag inte. Jag har säkert tio olika halsdukar. Den här köpte jag för ett par år sedan utanför arenan. Jag hade ingen aning om att den hade med huliganer att göra, säger Becker som var på plats tillsammans med sin hustru Lilly.

Tysken tog senare till Twitter för att försäkra sig om att det inte fanns några missuppfattningar.

”Jag är glad över att missförstånd kring Chelsea-halsduken är utredd. Jag gjorde mig av med halsduken i dag”, skriver tennislegendaren.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.