Efter jättestrulet – Celtic nära gruppspel

Uppdaterad 2016-09-30 | Publicerad 2014-08-20

Nära ta tillvara på gratisplatsen

Celtic åkte på storstryk i förra kvalomgången mot Legia Warszawa och var egentligen utslagna.

Men polackerna hade använt en obehörig spelare och kastades ut – och efter 1–1 borta mot Maribor har Celtic plötsligt en fot i Champions Leagues gruppspel.

– Det är ett bra resultat, men vi kunde ha vunnit, säger Celtics norske tränare Ronny Deila efter det första playoff-mötet.

Skotska mästarklubben Celtic blev fullkomligt överkörda 1-6 i dubbelmötet med polska Legia Warszawa i Champions League-kvalets förra runda.

Men Legia-spelaren Bartosz Bereszynski räddade laget kvar i turneringen – på tre märkliga minuter.

Den 22-årige mittbacken var avstängd från Champions League-spel vid sitt korta inhopp och domen från Uefa var lika hård som tydlig: polackerna skickades ut ur Champions League-spelet.

Det spelade ingen roll hur mycket de polska klubbledarna bönade och bad – Celtic var vidare till playoff-dubbelmöte mot slovenska Maribor.

Och väl där fick de skotska mästarna i kväll med sig ett fint 1–1-resultat på bortaplan.

– Jag är väldigt nöjd med prestationen. 1–1 är ett bra resultat, men vi kunde ha vunnit matchen, säger Celtic-tränaren Ronny Deila till klubbens hemsida.

Lustig spelade 90 minuter

21-årige mittfältaren Callum McGregor gav Celtic ledningen redan i den sjätte minuten när han från nära håll stötte in en målvaktsretur.

Och även om hemmalagets Damjan Bohar kvitterade redan åtta minuter senare så fick Celtic med sig ett väldigt fint bortaresultat.

– Maribor är ett väldigt bra lag och vi visste att vi skulle möta ett bra lag som låg kompakt och var starka i kontringarna, säger Ronny Deila.

Mikael Lustig spelade alla 90 minuter på sin högerbacksposition och hans lag – som egentligen var skulle varit utslaget – är nu på god väg att på nytt ta en plats i klubblagsfotbollens allra finaste gruppspelsrum.

Det räcker nu för de skotska ligamästarna att spela 0–0 hemma på Celtic Park.