En storspelande John Alvbåge stoppade Gif Sundsvall.

Nu är det fördel Ljungskile i bottenstriden.

– Den mest orättvisa seger jag varit med om, säger Alvbåge till ppv.

Gif Sundsvall lyckades, trots stort spelövertag, inte ta någon poäng i hemmamatchen mot Örebro.

Efter en händelserik första halvlek i Norrporten Arena var ställningen 1–1. Sebastian Henriksson gav Örebro ledningen på straff i den 28:e minuten. Men bara tre minuter senare kvitterade Robert Mambo Mumba efter en frispark.

I den andra halvleken radade ett helladdat Gif Sundsvall upp heta målchanser. Och det var bara en storspelande John Alvbåge i ÖSK-målet som räddade gästerna.

– Det blev en hel del avgörande räddningar. Vi fick oförtjänt många poäng med oss, säger Alvbåge.

I stället kom kallduschen för Sundsvall.

På tilläggstid sköt Örebros Eric Bassombeng 2–1 till gästerna.

Vilket lag av Gif Sundsvall och Ljungskile som får kvala och vilket som åker direkt ner i superettan avgörs i den sista omgången på söndag. Ljungskile har två poäng tillgodo på Sundsvall. Ljungskile möter Örebro på bortaplan, medan Gif Sundsvall åker till Malmö.

Däremot säkrade Gefle nytt allsvenskt kontrakt efter 3–3 borta mot Trelleborg.