Sveriges matcher i fotbolls-EM flyttas

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Sveriges EM-matcher kommer inte att spelas i Dublin och Bilbao.

Enligt uppgift blir St Petersburg och Sevilla nya värdstäder.

– Vi väntar på att det blir officiellt innan vi uttalar oss, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Uppdatering: Uefa bekräftar: Sveriges matcher i EM flyttas till Sankt Petersburg och Sevilla.

Blågult skulle ha spelat sin öppningsmatch (mot Spanien) i fotbolls-EM i Bilbao och de två andra gruppspelsmatcherna (mot Slovakien och Polen) i Dublin.

Så blir det inte.

Uefa vill att värdstäderna ska kunna tillåta publik – minst 25 procent av arenakapaciteten – vilket har orsakat problem för Bilbao och Dublin.

I går (onsdag) kunde Sportbladet rapportera att båda städerna ser ut att behöva dra sig ur då deras respektive politiker slagit fast att det inte går att garantera coronasäkra matcher.

De ersätter

Nu uppger polska sajten sportowefakty att St Petersburg och Sevilla kliver in som nya värdstäder för Blågults EM-matcher.

– Vi ska få besked från Uefa i morgon (fredag). Det har varit så mycket spekulationer om det här och det känns dumt att uttala sig innan vi vet helt säkert, säger Sveriges landslagschef Stefan Pettersson.

Blågult hade planerat att ha sin bas i Dublin. Hur det blir nu återstår att se.

– Vi känner ingen stress över det. Det är ju ingen som vet hur det kommer bli, allt är osäkert i dessa tider, men vi är övertygade om att Uefa kommer vara behjälpliga vad gäller ny bas, säger Pettersson.

Vill ha fans

Förändringarna görs i första hand för att kunna tillåta publik på matcherna. Enligt uppgift kommer St Petersburg kunna garantera 75 procent av publikkapaciteten.

– Det skulle betyda mycket att få ha supportrar på matcherna. Det vore väldigt kul om det blev så, säger Stefan Pettersson.

Det är oklart hur mycket publik arenan i Sevilla kommer kunna ta in.

Foto: Pontus Orre/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.