”Såg plötsligt ut som en skugga av ett guldlag”

ESKILSTUNA. Skit, sa Rosengård.
Shit, sa vi andra.

Vad hände egentligen på Tunavallen?

Det kändes faktiskt ganska osannolikt när FC Rosengårds försvarare missförstod varandra och bjöd måltjuven Mimmi Larsson på 1-0 efter redan en minuts spel.

Efter förra matchen då Djurgården fick 1-0 efter bara tio minuter kunde Jack Majgaard Jensen lite skämtsamt konstatera att det i alla fall var en förbättring med några minuter jämfört med det tidiga baklängesmålet i premiären.

Efter onsdagskvällens käftsmäll mot Eskilstuna, och det tredje snabbt insläppta målet i rad, blev det inget skratt från en faktiskt rent bedrövad tränare.

Lagledningen hade sitt möte direkt efter matchen i korridoren och Majgaard Jensen skakade besviket på huvudet genom hela samtalet.

Med all rätt så klart.

Svag insats

Det här var ett FC Rosengård som inte gick att känna igen, och frustrationen från såväl spelare och ledare spred sig över hela Tunavallen vid det tredje baklängesmålet.

Samtidigt hade Eskilstuna Fiona Brown som gjorde mål både direkt på hörna och på en frispark. De hade Mimmi Larsson som lyckosamt sprang på alla bollar, och Malin Diaz, också i en anfallsposition, som fick det att se helt omöjligt ut att sno åt sig bollen av henne.

Rosengård har spelat med pondus och självförtroende i de inledande matcherna mot defensiva lag men såg i kväll plötsligt ut som en skugga av det guldlag de förväntas vara.

Schelin enda glädjeämnet

Spelarna kändes oväntat bleka, nästan handlingsförlamade och uppgivna efter de tidiga baklängesmålen och hade det inte varit för Lotta Schelin hade tavlan säkert lyst 3-0 efteråt.

Tränaren Jack Majgaard Jensen bytte in sin anfallsstjärna efter 35 minuter och var självkritisk. Hade han satt rätt startelva på planen? Var taktiken rätt? Har träningarna varit de bästa?
Den kanske mest oroande: ”Varför fick jag inte dem att tro?”.

Rosengård kommer med all säkerhet lägga mycket kraft på att besvara de här frågorna inför fortsättningen och jag tror faktiskt inte att vi kommer att få se något mer bottennapp likt detta av Malmö-laget.

Kaptenen Emma Berglund bubblade av revanschlusta efteråt.

– Det känns skit. Nu är det en ömkande buss som rullar hemåt. Sen får man för fan ta tag i det, sa hon.