Sam Larsson går till kinesisk klubb

Avslöjar: Får treårskontrakt i Dalian FC

Publicerad:
Sam Larsson.
Foto: Miguel Angelo Pereira / TT NYHETSBYRÅN
Sam Larsson.

FOTBOLL

Sam Larsson lämnar Feyenoord.

Sportbladet kan avslöja att han går till kinesiska Dalian FC.

Där får han Rafa Benítez som tränare.

Tidigare landslagsaktuella Sam Larsson har inte fått fart på karriären i Eredivisie. Nu lämnar han alltså holländsk fotboll för ett äventyr österut.

Voetbal International rapporterade tidigare under onsdagen att Larsson var på väg till en kinesisk klubb. Nu kan Sportbladet avslöja att det rör sig om Dalian Professional F.C.

Larsson kommer genomföra läkarundersökningen om ett par dagar och enligt Sportbladets uppgifter rör det sig om ett treårskontrakt.

Feyenoord får 5 miljoner euro (cirka 50 miljoner kronor) för affären.

Tränas av Benítez

Klubben ligger i den kinesiska högstaligan och tränas av mycket meriterade Rafa Benítez. Truppens stora stjärnor är centertanken Samuel Rondón, från Venezuela och tidigare Serie A-stjärnan Marek Hamsik.

Ligan stoppad

Att det blir en flytt till Kina kan förklaras med att den kinesiska ligan är en av ytterst få ligor som fortfarande har sitt transferfönster öppet. Men tajmningen är speciell eftersom coronaviruset härjar i landet.

Den kinesiska ligan skulle ha dragit i gång den 22 februari, men just nu är all fotboll stoppad på obestämd tid. De flesta klubbarna befinner sig därför på träningsläger på annan ort.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.