Kalmar föll i Armenien – utslagna direkt

Publicerad 2023-08-03

Kalmar behövde en vinst i returmötet mot armeniska Pyunik för att avancera.

Så blev det inte.

Istället var det Pyunik som vann med 2–1 – efter ett drömmål från egen planhalva.

Efter att ha tappat ledningen på hemmaplan till 2-1 mot Pyunik behövde Kalmar FF vinna returmötet i Armenien för att avancera i Conference League-kvalet.

Men matchen slutade istället 2–1 igen till hemmalaget och Kalmar är därmed utslagna redan i den andra kvalomgången.

Gjorde drömmål

Och det var heller inte speciellt nära. Snarare tvärtom.

Pyunik rivstartade matchen och hade efter en dryg minut både haft ett friläge som räddades av Ricardo Friedrich, och en boll i mål som dömdes bort för offside. Kalmarmålvakten skulle också hinna med en till frilägesräddning innan halvtidsvisslan ljöd.

Men i den andra halvleken kunde Kalmar inte längre stå emot. Med kvarten kvar att spela avlossade Artak Dashyan ett avslut från egen planhalva som, med lite hjälp av den starka vinden, letade sig in i Kalmars mål.

Bara två minuter därefter skulle också hemmalaget utöka sin ledning. Kalmar skulle sent få in ett reduceringsmål, men det räckte inte och matchen slutade 2–1 till Pyunik.

Ricardo Friedrich hade en tung kväll.

Utslagna direkt

Därmed är Kalmar utslagna ur Conference League-kvalet, direkt efter att de äntrat det.

Klubbens första kvalmöte i Europa sedan 2012 slutade totalt 4–2 till det armeniska laget.

Senare under torsdagskvällen ska både Djurgården och Hammarby spela sina returmöten.

Båda lagen ligger under med uddamålet och ska försöka vända sina möten. Djurgården ställs emot Luzern på bortaplan och Hammarby spelar hemma emot Twente. Båda matcherna sänds exklusivt i Plus.