Borta mot Kalmar gjorde man åtta (!) mål i första halvlek.

Man vann sedan matchen med hela 15–1.

Linköping är med i den damallsvenska guldstriden bakom Häcken och Hammarby.

Borta mot jumbon Kalmar var uppdraget tydligt: att vinna och bättra på målskillnaden.

Och bättra på målskillnaden gjorde man. I paus var ställningen hela 8–1 till LFC.

Hattrick av talangen

Linköpingstalangen Cathinka Tandberg, 19, nickade in 1–0 redan efter tre minuter. 2–0 rullade hon in från straffpunkten åtta minuter senare.

Målen fortsatte att komma och när Tandberg senare fullbordade sitt hattrick betydde det 6–1.

Skyttedrottningen Cornelia Kapocs såg till att det blev 8–1 i paus efter två mål på tilläggstid.

– Vi gör allt för att göra mål. Jag tycker att vi lyckas bra, säger Stina Lennartsson i Viaplay.

Största segern

I den andra halvleken fortsatte Tandberg att ösa in mål. 19-åringen slog till med två mål inom loppet av fyra minuter – hennes fjärde och femte mål i matchen.

Linköping vann till sist med 15–1. Målskillnaden ökade man på rejält till +46.

Senare under kvällen besegrade Hammarby Häcken med 3–2. Därmed leder Hammarby damallsvenskan. Bajen har samma poäng som Häcken (56) men bättre målskillnad, +42 mot Häckens +39.

Linköping ligger trea med 55 poäng. Alla lagen har fortfarande chansen att ta SM-guld i den sista omgången.

2012 besegrade Linköping Djurgården med 11–0, den största segern sedan statistiken började samlas in 2008. Dagens seger är därmed den största sedan dess.