Piteå rycker i damallsvenskan

Skrällaget har vunnit alla matcher hittills

Uppdaterad 2019-08-26 | Publicerad 2018-05-20

Piteå IF är en guldkandidat i damallsvenskan var det ingen som sa på förhand.

Men efter segern mot Hammarby leder vinstmaskinen serien med fem poäng efter fem matcher.

Piteå IF har etablerat sig som ett topplag i damallsvenskan efter flera starka säsonger.

Men i förhandstippandet av ligan var det precis som de senaste åren nästan bara snack om regerande mästaren Linköping och FC Rosengård.

Nu har Norrbottenslaget dragit ifrån alla i ligan.

Efter 3–1 hemma mot Hammarby, vars mål kom på straff i slutet av den första halvleken, leder Piteå damallsvenskan med fem poäng efter fem spelade matcher.

Tre målskyttar

Ellen Löfqvist gjorde 1–0 efter 15 minuters spel, Emelie Lövgren gjorde sedan 2–1-mål i matchminut 66 innan Julia Karlenäs avgjorde mötet med sitt 3–1-mål i slutet av matchen.

– Vi visste att Piteå är vassa på fasta situationer. Det hade varit skönt att ta poäng här, men nu blev det inte så, säger Hammarbytränaren Ann-Helen Grahm till Piteå-Tidningen.

Därmed har laget kammat rent under de inledande fem omgångarna.

Bakom Piteå, som toppar tabellen på 15 poäng, jagar FC Rosengård på tio poäng och Kristianstad på nio.