Martas mardröm

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-30

Missade straff i VM-finalen mot Tyskland

Martas VM-final blev en mardöm. Umeå-stjärnan missade en straff när Tyskland vann med 2-0.

Marta fick ett gyllene läge att ta sitt Brasilien tillbaka in i VM-finalen.

Men hon missade straffen – och Tyskland blev världsmästare.

Igen.

Med en halvtimme kvar att spela fick Brasilien, som då låg under med 1-0 efter mål av Birgit Prinz, ett drömläge att ta sig tillbaka in i matchen.

Linda Bresonik gick in för tufft i en närkamp i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Marta lade upp bollen, tog satts men slog en allt för dålig straff nästan mitt i målet.

Tyska målvakten Nadina Angerer räddade och stötte bort returen. Brasilien fortsatte att ligga på och skapade ett par hyfsade kvitteringschanser men mitt i den brasilianska pressen kontrade tyskorna in avgörande 2-0.

Simone Laudehr nådde högts på ett inlägg och nickade in tunga 2-0 med fem minuter kvar att spela.

Tyskland försvarade därmed sin världsmästartitel från 2003 när Sverige besegrades i finalen.

VM-finalen var jämn och tyskorna hade marginalerna på sin sida. Brasilien skapade den bästa chansen i första halvlek när Alves Lima Daniela träffade stolpen.

I inledningen på den andra slog den notoriske målskytten Birgit Prinz till och gav tyskorna ledningen med 1-0 med sitt femte VM-mål.

Skottet såg inte speciellt märkvärdigt ut men smet under Brasiliens målvakt Andréla.

VM-avslutningen blev tung för Marta som trots allt kan trösta sig med priset som bäste spelare i hela VM.