Matchfakta 13/9

BH Häcken- Örgryte IS 4–1 (1-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-13

Matchen: Ett derby mellan två lag som hade chansen att haka på topptrion, lagen hade samma poäng inför matchen och vinnaren skulle få en chans att ta in på toppen. Och det var Häcken som tog chansen och det var brassen Paulinho som visade vägen. Först gjorde han 1-0 på en mycket vacker frispark i den fösta halvleken och sedan nickade han in 2-1, även det efter en frispark, när matchen stod och vägde. Jonas Henriksson fick sedan kontra in två sena mål när Örgryte gick för en kvittering.

- Vi gör en okej match och får mycket ytor på slutet här så resultatet rinner iväg, men nu är vi med och det var en måstematch för oss, säger Jonas Henriksson till Tv4 efter matchen.

Laguppställning, Häcken:

Christoffer Källqvist- Marcus Jarlegren, Daniel Forsell, Johan Lind, David Marek- Jonas Henriksson, Teddy Lucic, Robert Mambo-Mumba, Ari Freyr Skúlason (90)- Paulinho (92), Daniel Larsson (87).

Avbytare: Peter Olofsson (87), Fredrik Holster (90), Tom Söderberg (92).

Örgryte:

Dick Last- Alexandros Pappas, Iheb Hamzeh, Robin Jonsson, Martin Strömberg- Alexander Mellqvist (64), Magnus Källander- Boyd Mwila (78), Andreas Clarholm (57), Tommy Lycén- Ken Fagerberg.

Avbytare: Jukka Sauso (57), Ivo Skiljo (64), Mentor Zhubi (78)

Målen: 1-0 (16) Paulinho, 1-1 (69) Tommy Lycén, 2-1 (79) Paulinho (Skúlason), 3-1 (87) Jonas Henriksson, 4-1 (91) Jonas Henriksson (Paulinho).

Varningar, Örgryte: Jukka Alexander Mellqvist, Alexandros Pappas, Boyd Mwila, Tommy Lycén.

Domare: Håkan Jonasson.

Landskrona BoIS – GIF Sundsvall 1–1 (0–0)

Matchen: I en match med mycket ställningskrig och kamp fick Landskrona och Sundsvall dela på potten. Hemmalaget inledde starkast under den första kvarten då gästande GIF Sundsvall såg lite ängsliga ut men kom in i matchen så småningom. En jämn första halvlek slutade 0-0 där BoIS var närmast då Alvedin Nezirovac sköt i ribban efter en halvtimma.

Sett till avslutsstatistiken (7-15) tog GIF Sundsvall rättvist ledningen i mitten av den andra halvleken. Johan Patriksson var snabbt framme då Lee Baxter tappade bollen i en höjdduell. Samme Patriksson ville ha frispark i den 75:e minuten då han höll på att springa sig fri men fälldes. Istället kontrade BoIS, bollen spelades fram till Matthias Eklund som från nära håll bredsidade in sitt sjunde mål för säsongen.

GIF Sundsvall var närmast segern men Lee Baxter revanscherade sig för den tappade bollen vid 0–1 och gjorde en formidabel räddning på Arash Bayats närskott i den 83:e minuten.

Matchen slutade 1-1, Landskrona lever fortfarande farligt i tabellens nedre halva medan GIF Sundsvalls poäng hjälpte norrlänningarna upp på andra plats.

Mål: 0–1 (66) Johan Patriksson, 1–1 (75) Matthias Eklund (Mirza Jelecak).

Varningar, Landskrona BoIS: Jörgen Pettersson. GIF Sundsvall: Akombo Ukeyima, Kali Ongala, Joel Cedergren, Patrik Eriksson Ohlsson.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 2 355 (på Landskrona IP)

Landskrona:

Lee Baxter – Mikael Dahlgren, Daniel Theorin, Andrew Kelly (46), Antii Okkonen (64) – Charles Anderson (74), Jörgen Pettersson, Ivo Pekalski – Matthias Eklund, Pär Cederkvist, Alvedin Nezirovac.

Avbytare: Amar Muharemovic (46), Robin Wikman (64), Mirza Jelecak (74).

GIF Sundsvall:

Fredrik Sundfors – Mikael Lustig, Stefan Ålander, Patrik Eriksson Ohlsson, Christian Söderberg – Kali Ongala, Tobias Eriksson, Joel Cedergren, Arash Bayat – Akombo Ukeyima, Johan Patriksson.

Avbytare: Benny Mattsson (63).

Bunkeflo - Åtvidaberg 1-1 (0-0)

Matchen: Två lag med häng på toppen gick båda för tre poäng och det slutade rättvist oavgjort.

Bortalaget Åtvidaberg inledde starkt men ledningsmålet kom inte förrän i den 52:a minuten genom mittfältaren Daniel Johansson. Kvitteringen skulle dock komma och det var inhopparen Marcus Nilsson som kunde nicka in en av Imad Khalilis farliga hörnor. Noterbart är att nye Kjartan Finnbogasson var pigg i Åtvidaberg och hann inte bara med att visa sina kvaliteter utan fick även en varning.

Mål: 0-1 (52) Daniel Johansson, 1-1 (76) Marcus Nilsson (Imad Khalili).

Varningar, Bunkeflo: Andreas Stridh, Max Fuxberg. Åtvidaberg: Kjartan Finnbogasson.

Domare: Johan Hamlin.

Publik: 5 747 (på Malmö IP).