Helsingborg upp i topp – utan ”Henke”

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-03

Vann mot Hammarby med 2–1 på Söderstadion

Varken Henrik Larsson, Rasmus Jönsson eller Marcus Lantz spelade. Ändå lyckades Helsingborg vinna på Söderstadion med 2–1. Skåningarna leder allsvenskan...Bajen är indraget i streckstriden – och närmar sig superettan.

– Det som spelar roll är vilket lag som leder efter 30 omgångar, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson i ppv om serieledningen.

René Makondele dunkade in 0–1 efter 41 minuter när han fick perfekt träff på volley: Kristoffer Björklund i Bajen-målet var utan chans när bollen damp ned framför Makondeles fötter efter en stökig situation i Hammarbys straffområde.

Åtta gula kort delades ut

Matchen var stundtals riktigt tuff och domaren Michael Lerjéus delade ut åtta varningar. Erik Sundins 2–0-mål var en riktig delikatess. Christoffer Andersson hittade Sundin med en perfekt djupledsboll – och Sundin chippade bollen över en utrusande Kristoffer Björklund.

– Han kom ut tidigt. Jag har stort självförtroende nu, och då fungerar det mesta. Vi har flyt och det måste vi ha för att kunna ligga kvar däruppe, säger Erik Sundin i ppv.

Dahls frispark gav Bajen hopp – förgäves

Efter 65 minuter fick Hammarby ett bra frisparksläge. Andreas Dahl klev fram. Sekunden senare visade Söderstadions resultattavla 1–2. Frisparken satt otagbart i HIF-målvakten Pär Hanssons högra kryss. 9949 åskådare på Söderstadion jublade och hoppades på poäng.