Drömstarten: tre matcher – tre mål

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-19

Zlatan målskytt i natt – har gjort mål tre matcher i rad

En minut och 43 sekunder hann gå. Sen chippskarvade Zlatan Ibrahimovic in 1–0 till Barcelona mot Atlético Madrid i La Liga-mötet på Nou Camp. Barça vann till slut med 5–2 – och Zlatan har nu gjort mål i sina samtliga tre ligamatcher.

Sergio Busquets hittade Zlatan med en fin djupledspassning längs marken – och svensken mötte bollen med en chippskarv som gick i en perfekt båge över målvakten och in i mål. Lionel Messi utökade sedan Barças ledning till 2–0 efter 16 minuter efter att ha tagit ner en perfekt passning från Xavi i boxen och lugnt rullat in bollen i mål.

Alves dundrade in frispark från långt håll

Och hemmalaget körde verkligen över sina motståndare i kväll. Efter en halvtimmes spel bombade Dani Alves in en frispark från långt håll – stolpe in. Med sin fullträff fortsätter Zlatan på den fina start som han har fått i sin nya klubb. Mötet med Atlético Madrid blev hans tredje ligamatch – och hittills har Zlatan nätat i samtliga matcher: 3–0-målet (82) mot Sporting Gijon i La Liga-premiären 31 augusti. Och 1–0-målet (66) i bortamatchen mot Getafe 12 september.

Men Keita gjorde det vackraste målet

Matchens vackraste mål satte Seydou Keita efter 41 minuter. Målet föregicks av fantastiskt passningsspel mellan Zlatan Ibrahimovic och Lionel Messi. Klackar, chippar och rapp rörelse...sedan hamnade bollen hos Keita. Som enkelt rullade bollen i mål. Sergio Agüero reducerade för Atlético Madrid innan halvtid.

Zlatan och Messi står på tre mål

I andra halvlek var det ett mer tillbakadraget Barcelona som vandrade ut på Nou Camp – men även ett mer defensivt inriktat Atlético Madrid. Diego Forlán reducerade till 4–2 efter 84 spelade minuter och strax därefter byttes en trött Zlatan Ibrahimovic ut mot Pedro. I matchens sista minut spikade Messi slutresultatet till 5–2 med sitt tredje ligamål för säsongen. Lika många som en viss Zlatan.