Uppdaterad 2015-07-20 | Publicerad 2015-07-18

Under lördagen spelades de sista finalerna

Årets upplaga av Gothia Cup är färdigspelad.

Under lördagen spelades turneringens sista finalmatcher.

Rosengård, Västerås och Häcken är svenska lagen som kan titulera sig mästare efter lördagens finalspel.

Världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, har nått sitt slut och under lördagen spelades de sista finalerna.

Svenska lag fanns representerade i sju av åtta finalmatcher – Västerås, Rosengård och Häcken gick hela vägen och kan titulera sig mästare.

Rosengårds F17-lag vann gruppen efter två vinster och en oavgjord och ställdes mot norska Lyn Fotball i kvarstfinalen. Matchen fick avgöras på straffar där Rosengård till slut kunde vinna med 7-6. Därefter besegrade man Team Viborg från Danmark med 1-0 i semifinalen och finalslog sedan Eskilstuna United med 5-0.

Häcken vann helsvensk final

Guld blev det även för Häcken i P18-klassen – detta efter att ha slagit ut fyra svenska lag i slutspelet.

I åttondelsfinalen besegrade man BK Forward för att sedan i kvartsfinalen slå ut Fässbergs IF. I semifinalen vann man mot Näsets SK/Utsikten 1 med 5-2 vilket följdes upp med en finalvinst mot Torslanda IK med 1-0.

I F15-klassen var det Västerås som knep guldet, detta efter seger mot Tölö IF IFK med 3-0 i finalen. Redan efter sex minuter hade Västerås skaffat sig en 2-0-ledning och i andra halvlek kunde Cornelia Ellefors fastställa slutresultatet.

Fyra svenska lag tog silver

Silvermedaljörer blev Brommapojkarna i F14-klassen, Angered FC i P14, Kalmars P17 samt Hammarbys P16.

Brommapojkarna förlorade finalen mot tyska KFV Segeberg med 4-0 medan Dallas Texans från USA var numret större och vann finalen mot Angered med 3-0.

Även Hammarby förlorade med klara siffror, Tokyo Verdy vann med 4-0.

Desto jämnar var det i matchen mellan Right to Dream från Ghana och Kalmar, men det svenska laget fick till slut se sig besegrat med 2-1.

I P15-klassen vann spanska CD Inter Vista Alegre.