Färöarna skrällde mot Grekland – igen

Uppdaterad 2015-06-14 | Publicerad 2015-06-13

Färöarna minns framförallt en jätteskräll, man vann mot Österrike 1990. Och med väldigt få milstolpar är segern mot Grekland i höstas riktigt minnesvärd. Men nu börjar det bli svårt att hålla isär alla överraskningar.

Färöarna slog Grekland i EM-kvalet med 2-1 på lördagskvällen.

Önationen hade redan lämnat sistaplatsen i grupp F i EM-kvalet efter den stora skrällen mot Grekland i höstas. Och i dag hände det igen. Färöarna vann mot Grekland. Nu har man även passerat Finland i tabellen.

Matchhvinnare för hemmalaget var Hallur Hansson och Brandur Olsen. Båda gjorde mål efter passning från Sølvi Vatnhamars. 1-0 efter en dryg halvtimme och tvåan kom i 70:e matchminuten. Grekland reducerade till 1-2 drygt fem minuter före full tid genom Sokratis Papastathopoulos.

Fick sparken

För Grekland som var nära att ta sig till kvartsfinal i VM 2014 – ut på straffar mot Costa Rica – fortsätter misären. Sist i gruppen och tappad mark till, inte minst, Färöarna. Efter förra förlusten fick Greklands dåvarande förbundskapten Claudio Ranieri sluta. Vad lördagens förlust kommer innebära återstår att se.

Danmark vann

Danmark slog planenligt Serbien. 2-0 efter mål av Jakob Poulsen och Yussuf Poulsen. Än mer planenligt – Tyskland krossade Gibraltar. Det blev 7-0 efter att siffrorna runnit iväg i den andra halvleken, Gibraltar höll 0-1 i paus.

Fotnot: Färöarna vann mot Österrike i en klassisk EM-kvalmatch som spelades i Landskrona 1990. Segern räknas som en hemmamatch.