AFC United tog inte chansen i toppen

Publicerad 2016-09-17

AFC United missade chansen att åtminstone tillfälligt ta sig upp på en allsvensk direktplats i lördagens bortamöte med Gais i superettan. Men 1–1 innebar att AFC United är kvar på kvalplats, en poäng bakom tvåan Halmstad.

Efter en mållös första halvlek på Gamla Ullevi nickade Daniel Jarl in 1–0 för AFC United. Men Stockholmslagets ledning varade bara i 18 minuter. Luka Mijaljevic kvitterade för Gais i 73:e minuten, ett resultat som stod sig tiden ut.

AFC United har 42 poäng, en mindre än Halmstad som också har en match mindre spelad. Sirius är med 50 poäng på god väg mot allsvenskan.

Gais har 33 poäng och klev upp till sjätte plats.

Tungt för Ljungskile

En ny tung förlust och degraderingen kryper allt närmare för Ljungskile. 1–2 hemma mot kvallaget Syrianska betyder att Ljungskiles läge i superettan blir allt mer utsatt.

Seger hade inneburit kvalplats för Ljungskile bredvid Syrianska. I stället är det fortsatt jumboplats som gäller och Zoran Lukic-effekten har uteblivit. Sedan han ersatte Jonas Olsson som tränare har det blivit en poäng på fyra matcher. I lördagens match på Uddevalla arena gjorde Yoann Arquinn och Success Nwosu Syrianskas mål, medan Ljungskile fick sitt mål i slutminuten på straff av Jakob Olsson. Med tre poäng klev Syrianska upp ovanför kvalstrecket.