Linköping krossade Kvarnsveden

Uppdaterad 2016-09-23 | Publicerad 2016-09-02

Men Rosengård behåller serieledningen

Stina Blackstenius och anfallskollegan Pernille Harder öste in mål mot Kvarnsveden.

Linköping har lagt i en extra växel i guldracet.

Topplaget besegrade Kvarnsveden med hela 8–0.

– Vi svarade för en väldigt bra prestation, säger tremålsskytten Stina Blackstenius.

Rosengård behåller dock serieledningen efter att ha besegrat Örebro med 2–0.

LÖNELISTA Så mycket tjänar spelarna i Linköping & Kvarnsveden

Linköping besegrade Vittsjö med hela 8–0 på Arena Linköping i mitten av juni. Då svarade Stina Blackstenius för ett hattrick och landslagsanfallaren ville inte vara sämre när Kvarnsveden stod för det som brukar kallas motståndet.

Tremålsskytt igen

20-åriga Blackstenius, som fick sitt internationella genombrott under OS, inledde målskyttet efter drygt två minuters spel, drygade ut ledningen och spelade fram anfallskollegan Pernille Harder till 3–0.

Linköpings superanfallare nöjde sig inte med det utan signerade målet som betydde 6–0 i början av andra halvlek.

– Det kändes bra. Det var väldigt roligt att spela och är alltid kul att göra poäng, säger Stina Blackstenius.

Kunde blivit fler mål

Kvarnsveden, från Borlänge, var uträknat redan efter en kvart, och förnedringen inför de 1 372 åskådarna skulle vara i 90 minuter. Faktum är att 8–0-segern var något i underkant.

– Ja, vi hade ytterligare chanser som vi kunde ha gjort mål på, säger Blackstenius.

Schelin spelade fram

Rosengård fick det betydligt tuffare i bortamötet med Örebro, som inte hade ett enda avslut på mål och ägnade nästan all kraft åt defensiven. Amanda Ilestedt lyckades dock spräcka nollan strax före pausvilan, och i den andra halvleken gjorde Lieke Martens 2–0, vilket också blev slutresultatet. Lotta Schelin spelade fram till båda målen.

Damallsvenskan har utvecklats till en tvålagskamp och mycket talar för att det förblir så.

– Det är så pass många matcher kvar, men spelar vi som i dag kan det räcka långt. Då kan det bli en avgörande match mot Rosengård i oktober, säger Stina Blackstenius.