Roy Hodgson tog sitt lag till Euro League-final - Nu kan han bli förbundskapten

Roy Hodgsons Fulham såg ut att vara borta från finalen i Europa Legaue.

Men på åtta minuter vände man semifinalen mot Hamburg.

Engelsmannen, som har lett såväl Halmstad som Malmö FF till två SM-guld var, har visserligen tränat storlag som Inter och FC Köpenhamn – men det är först nu som han har fått ett erkännande på hemmaplan.

”Lite tagen just nu...”

Anledningen: Miraklet i Europa League.

I går nådde hans Fulham sin största framgång någonsin då laget slog ut Hamburg i semifinalen.

Efter 0-0 från det första mötet tog Hamburg visserligen ledningen på bortaplan, men i slutet av matchen förändrades allt.

Simon Davies kvitterade till 1–1 i den 69:e minuten. Och åtta minuter senare gjorde Zoltan Gera målet som tog Fulham till final.

– Vi har skrivit historia här i kväll. Den här stämningen kommer jag att minnas länge, säger Hodgson till AP.

– Jag är lite tagen just nu. Det var som en berg- och dalbana därute.

”Perfekt förbundskapten”

I finalen, som spelas den 12 maj, möter Fulham Atletico Madrid. Det spanska laget slog i går ut Liverpool.

Hur långt Premier League-tolvan Fulham kan gå i finalen återstår att se. Klart är i alla fall att 62-årige Roy Hodgson nu höjs till skyarna.

– En sådan som Roy skulle vara perfekt som förbundskapten, säger exempelvis Evertons manager David Moyes till Daily Mirror.

– Han är i en bra ålder och jag har alltid sett honom som en väldigt stolt engelsman.