Gefle fick tacka för sig

På torsdagen spelades returmötena i Europa League för svensklagen.

För Kalmar och Elfsborg gick det precis som det skulle.

Gefle däremot fick det för svårt mot Dinamo Tbilisi.

För Gefle behövdes det en seger med två mål för att kunna gå vidare till nästa omgång i Europa League-kvalet.

Det såg tungt ut från början då laget inte fick till några mål. Men nollan höll de bakåt, fram till sista halvtimmen. Då blev det ännu tyngre.

Först släppte de in ett mål som blev bortdömt efter 61 minuter. Sju minuter senare gjorde samme spelare, Mate Vadsadze, 1–0 till Tbilisi.

Kvarten senare kom 2–0. Gefle fick ett tröstmål på övertid genom Jakob Orlov, men det räckte inte.

Ishizaki frälste Elfsborg

Bättre gick det för de andra två svensklagen.

Elfsborg hade med Stefan Ishizaki från start för första gången på länge och han blev också spelaren som avgjorde matchen när han satte matchens enda mål i den 60:e minuten och slog därmed ut Iskra-Stal och möter Teteks Tetovo, från Makedonien, i nästa omgång.

Kalmar spelade oavgjort i första mötet med Dacia Chisinau på hemmaplan.

Tidigt mål

På bortaplan fick de igång målgörandet. Redan i den 12:e minuten tog de ledningen genom Erik Israelsson.

Slutresultatet fastställdes till 2–0 tackvare Daniel Sobralense. Kalmar möter bulgariska Levski i den kommande omgången som spelas 29 juli och 5 augusti.