Uppdaterad 2014-10-30 | Publicerad 2014-10-29

Guidetti jublar igen (arkivbild).

John Guidettis målform fortsätter.

På onsdagskvällen gjorde han hattrick i cupen i Skottland.

– Jag är jätteglad! Tre mål och man of the match – igen! Vad mer kan jag säga? säger Guidetti.

John Guidetti har verkligen fått en nystart i Skottland.

I en intervju med Manchester Evening News berättade han att han stortrivs i Celtic – och det syns på planen. När Celtic på onsdagen körde över Partick Thistle stod 22-åringen för ett hattrick.

Två frisparksmål

Guidetti visade vägen med ett snyggt frisparksmål efter en dryg halvtimme.

I början av andra halvlek utökade Emilio Izaguirre och i den 52:e minuten stod Guidetti för ännu ett vackert frisparksmål. 22-åringen stegade upp och fick på en perfekt båge med högerfoten, 3-0 satt i vänstra hörnet.

Fyra minuter senare fullbordade Guidetti, som byttes ut i den 63:e minuten, sitt hattrick med ett straffmål fram till 4-0.

Jag är jätteglad! Tre mål och man of the match – igen! Vad mer kan jag säga? säger Guidetti till Sportbladet efter matchen.

14 hattrick av ”Henke”

Leigh Griffiths, som hoppade in i stället för Anthony Stokes, tryckte in 5-0 och 6-0 under den sista halvtimmen.

Guidettis hattrick är det 15:e i Celtic från en svensk fotbollsspelare. De andra har gjorts av Henrik Larsson.