Iniesta gav Barcelona drömstart

Barcelona var storfavorit inför kvartsfinalen mot Sjachtar Donetsk.

Efter knappt två minuter visade de varför.

Leo Messi spelade fram Andres Iniesta som enkelt placerade in 1-0.

Till slut blev det hela 5–1 – och nu är laget ytterst nära en drömsemifinal mot Real Madrid.

Barcelona är på väg mot en drömsemifinal i Champions League mot Real Madrid. Detta efter en drömstart på hemmamatchen i kvartsfinalmötet med Sjachtar Donetsk.

Valdés räddade

Det tog bara knappt två minuter för spanjorerna att rulla upp bortaförsvaret fullständigt. Leo Messi stod för genomstickaren in bakom backlinjen som Andreas Iniesta fångade upp. VM-hjälten från i somras gjorde inget misstag utan placerade behärskat in 1-0.

Helt överlägset var ändå inte Barça i inledningen. Kort efter ledningsmålet kom Willian ren på vänsterkanten och sköt från dålig vinkel för Sjachtar men en vacker räddning från Victor Valdés räddade hemmalaget den gången.

Alves gjorde 2-0

Bortalagets Luiz Adriano kostade sig sedan på att bränna ett friläge efter tolv spelade minuter och Willian lyfte en målvaktsretur över ett vidöppet mål bara sekunder senare. Istället var det Barcelona som utökade ledningen.

Andreas Iniesta slog en långboll som friställde Dani Alves med drygt tio minuter till halvtid. Brassen rundade enkelt målvakten och lade in 2-0 i det öppna målet.

Till slut blev det 5–1, efter en andra halvlek som Barcelona dominerade totalt.

Nära semifinal

Trots den stora segern hyllade försvararen Gerard Piqué efter matchen Sjachtar.

– De är ett jättebra lag och det är alltid svårt att spela mot dem. Jag tycker att vi spelade riktigt bra och 5–1 är ett utmärkt resultat att ha med sig till Ukraina, säger han till Sky Sports, som goal.com citerar.

Barcelona är nu med mer än ena benet i semifinal, där allt tyder på att laget får möta ärkerivalen Real Madrid.