Inhoppande lagkapten avgjorde

Dan Keat sköt 1-1 och räddade Falkenberg kvar i allsvenskan.

FALKENBERG/STOCKHOLM. Lagkaptenen David Svensson följde dramat från läktaren.

Han fick se sin ersättare kvittera mot Sirius via ett kanonskott stolpen.

– Överlycklig att mitt mål avgjorde, säger Dan Keat efter att laget säkrat det allsvenska kontraktet.

Det var inte bara avstängde lagkaptenen och veteranen David Svensson som följde nagelbitaren från läktarplats.

Även Helsingborgs tränare och förre Falkenbergstränaren Henrik Larsson fanns på plats tillsammans med den spända hemmapubliken.

De fick se bortalaget ta en tidig ledning när Andreas Eriksson distinkt slog in 1-0 efter försvarsslarv.

"Kommer alltid tillbaka"

Efter 2-2-matchen i Uppsala hade Sirius nu en fot i allsvenskan.

Men bara minuterna senare utspelade sig mardrömsscener när lagets målvakt Andreas Andersson tvingades utgå skadad.

Och det var inte det enda bakslaget som superettanlaget åkte på. I början av den andra halvleken kom nämligen kvitteringen som skulle ta Falkenberg hela vägen till ett nytt allsvenskt kontrakt.

– Överlycklig att mitt mål avgjorde. Vi blev bättre och bättre i matchen och fick aldrig panik. Det finns mycket karaktär i spelarna i det här laget. Det kommer aldrig förändras tror jag, säger Dan Keat i den mixade zonen.

Keat matchhjälte

Keat, som fått dra på sig kaptensbindeln i Svenssons frånvaro, drog till med ett kanonskott som via stolpen fick förbi en chanslös Lukas Jonsson i Siriusmålet.

Hemmalaget lyckades hålla undan trots ett frenetiskt jagande Sirius i slutminuterna och kunde på hemmaplan fira det säkrade kontraktet efter totalt 3-3, med ett mer bortamål.

– Vi gjorde vad vi behövde göra och många lyfte sig, säger Keat.