”Det är ett jättetungt avbräck för Häckens offensiv”

Han chockade Gamla Ullevi med ett tidigt mål men lämnade planen med en skada.

Nu kan skyttekungen Moestafa El Kabir, 24, missa returmötet i Europa League-kvalet.

– Det är ett jättetungt avbräck, säger experten Fredrik Lundgren i C More.

Publiken hann knappt sätta sig ned innan skytteligaledaren Moestafa El Kabir satte 1–0 på passning från Simon Gustafsson. Fullträffen var anfallarens tolfte och Häckens 22:a den här säsongen.

– Det är en väldigt bra löpning av El Kabir och en fin chipp av Gustafsson, säger experten Fredrik Lundgren.

Tio minuter senare kolliderade El Kabir knä mot knä med Philip Haglund. Han föll mot marken, skrek ut sin smärta och vinkade direkt mot sidlinjen.

”En stickande känsla”

Marockanen spelade vidare men klarade bara några minuter till innan smärtan blev för stor. I den 20:e matchminuten ersattes han av 17-årige Carlos Strandberg.

Enligt C Mores Lasse Granqvist – som pratade kort med El Kabir – rör det sig om en lårkaka precis vid muskelfästet på vänster knä. Anfallaren ska då ha sagt att det fanns "en stickande känsla" som oroade honom.

– Han betyder enormt mycket. Visst, Carlos Strandberg är en ung och lovande spelare, men Kabirs blotta närvaro skrämmer motståndarförsvaren. Det är bara att hoppas för Häckens del att skadan inte är allvarlig, säger experten Jon Persson.

El Kabir själv till C More:

– Jag vände med bollen och fick en smäll ovanför knäet, hans knä gick rakt in.

Blåvitts chockvändning

På frågan om returmatchen i Europa League-kvalet, mot schweiziska FC Thun på torsdag, är i fara svarar han:

– Det vet vi inte än, det får vi se efter i morgon.

Mittbacken Tibor Joza tvingades bryta matchen bara tre minuter efter El Kabir med en befarad inre ledbandsskada.

Efter bytena rasade Häcken ihop och i slutskedet av den första halvleken gjorde IFK Göteborg två mål inom loppet av 52 sekunder. Matchen slutade till slut 3–1 till Blåvitt.

Tidigare i dag fick Malmö båda sina anfallare skadade i segermatchen mot Halmstad.