Oavgjort i seriefinalen mellan J-Södra och Mjällby

Storpublik, 5 317.

En matta i toppskick.

Och seriefinal - på riktigt, alltså.

Det var bäddat för fotbollsfest på Stadsparksvallen i kväll.

De flesta i publikhavet hade naturligtvis sina sympatier hos hemmalaget, men det var gästande Mjällby som inledde matchen klart bäst.

De gulsvarta höll sitt lag kompakt och bjöd inte J-Södra på någonting, och när man väl fick chansen att kliva på framåt gjorde man det med besked.

Bästa chansen i första halvlek hade yttern Joel Nilsson, men J-Södra-keepern Frank Pettersson kom ut snabbt, gjorde sig stor och räddade skottet.

”Trodde han skulle blåsa...”

- Jo, jag borde nog ha gjort åtminstone ett mål på mina två chanser, sade Nilsson till CMore.

Mjällby berövades också chansen till en straff när hemmaspelaren Jetmir Haliti tog med hand i eget straffområde.

- Där trodde jag att han (domaren Johan Krantz) skulle blåsa, men vi har inte fått med oss någonting under säsongen, sade Joel Nilsson och suckade.

8-3 i avslut och 5-0 i hörnor – det var klar fördel gästerna från Listerlandet inför andra halvlek.

Ett par taktiska korrigeringar från tränare Andreas Brännström gjorde att J-Södra bättre kunde kontrollera händelserna på planen under andra 45:an, men den bästa chansen plockade ändå Mjällby fram.

Inbytte Michael Omoh fick en fot på bollen i samband med en frispark, men J-Södra-keepern Frank Pettersson visade med en blixtrande parad varför han är en av seriens bästa målvakter.

Jetmir Haliti hade J-Södras bäste chans, men hans skott smet precis utanför ena stolpen.