Stjärnan tvingades kliva av toppmötet

Publicerad 2020-08-23

MALMÖ. Två bakslag tätt inpå varandra för Kopparbergs Göteborg i heta toppmatchen mot Rosengård.

Först gjorde Malmölaget mål, sen tvingades Göteborgs anfallsstjärna Stina Blackstenius kliva av skadad.

Kopparbergs Göteborg och Rosengård, etta och tvåa i tabellen möts under söndag kväll i Malmö.

För tabellettan startade kvällen tungt.

I den 26:e minuten tog Rosengård ledningen. Detta efter att ha fått Kopparbergs försvar att centrera kring Rosengård anfallare Mimmi Larsson som hårt uppvaktat kunde släppa bollen vidare till Alexandra Riley till vänster som behärskat gjorde 1-0.

Ett par minuter senare tvingades anfallaren Stina Blackstenius lämna planen med känning i baksida höger lår. Anfallaren tog sig högt upp på hamstrings när hon kom ut till bänken.

Redan på träningen i fredags avstod Stina Blackstenius delar i spelet för att vårda sin baksida. En halvtimma in i matchen var känningen för stor.

Stina Blackstenius ville själv inte prata med media. Jörgen Ericson kommenterade läget med anfallaren så här efter matchen:

– Det kom hastigt men jag vet faktiskt inte vad det var som hände. Det verkar inte vara så farligt med henne, säger han.

Hur påverkar det matchen?

– Jag tror inte det påverkar så mycket. Rebecka är fantastiskt duktig också.

Rebecka Blomqvist, som fick starta på bänken, ersatte Blackstenius.

I den 41:e minuten gjorde Rosengård 2–0. Detta i en kontring där Mimmi Larsson träffade stolpen, men genom att Jessica Samuelsson tog tillvara på returen.