Jumbo i Serie A.

Men i Coppa Italia-åttondelen stod Cremonese för en jätteskräll.

Laget från Cremona slog ut Serie A-ledarna Napoli på straffar.

Serie A-ledarna Napoli skulle bara avfärda ligajumbon Cremonese på hemmaplan i åttondelsfinalen av Coppa Italia.

I stället stod Cremonese för en jätteskräll när man slog ut Napoli på straffar. Gästerna var felfria från elva meter och vann straffsparksläggningen med 7–6.

Tog ledningen

Innan dess hade Cremonese också tagit ledningen i matchen. Efter 18 minuter slog Charles Pickel in 1–0.

PLUS: 20 spelare att följa under januarifönstret

Men Napoli, som startade utan anfallsstjärnan Victor Osimhen, vände på matchen efter mål av Juan Jesus och Giovanni Simeone.

Napoli såg där och då ut att ta sig vidare till kvartsfinal, men i den 87:e minuten kvitterade inhopparen Felix Afena-Gyan, 19, till 2–2.

Inte vunnit i ligan

Matchen gick till förlängning där Simeone var närmast att avgöra – men både stolpen och ribban var i vägen för argentinaren. Inte heller en Cremonese-utvisning hjälpte hemmalaget.

Åttondelsfinalen avgjordes då på straffar – där Cremonese var felfria. Stanislav Lobotka blev syndabock när han inte ens lyckades träffa målet med sin straff.

2–2-skytten Afena-Gyan klev fram och avgjorde till 7–6. Cremonese, som inte vunnit en match i Serie A, är nu klart för kvartsfinal där Roma väntar.