4–0 mot Borussia Dortmund på Anfield.

Nyförvävet Dejan Lovren gjorde ett av målen i sin debut.

Liverpools försäsong är över.

Nästa helg väntar allvaret i Premier League – där Liverpool inleder hemma mot Southampton kommande söndag.

Ett av nyförvärven från just Southampton kommer till premiären med ett mål i bagaget.

Dejan Lovren tog sig fram tämligen ostört på en hörna från Steven Gerrard och kunde nicka in 2–0 från nära håll i genrepet mot Borussia Dortmund.

Liverpool ställde upp med en till stora delar ordinarie startelva och visade ingen pardon mot gästerna från Tyskland.

Sturridge gjorde första målet

Daniel Sturridge tryckte in 1–0 redan efter tio minuter. Strax därefter, i den 14:e, nickade Lovren som bekant in nästa mål.

I den andra halvleken kom ytterligare två fullträffar. Raheem Sterling snappade upp ett misstag från Matthias Ginter och hittade fram till Philippe Coutinho som satte 3–0 innan Jordan Henderson avslutade målskyttet. Coutinho byttes ut sedan med drygt en kvart kvar – till stående ovationer från hemmapubliken.

Liverpool genomförde sex byten men saknade Daniel Agger som är aktuell för en utlåning till italienska Napoli. Dortmund kom till spel utan flera tunga namn, exempelvis tyske världsmästaren Mats Hummels. Tyskarna gjorde åtta förändringar under matchen.

Bundesliga börjar inte förrän om två veckor. Men Dortmund spelar tävlingsfotboll redan på onsdag, i supercupfinalen mot Bayern München.