Helsingborg har fått en bra start efter degraderingen till superettan.

Så pass bra att laget nu ligger tvåa efter kvällens seger mot Åtvidaberg.

Även Falkenberg som åkte ur allsvenskan i fjol tog tre poäng i kväll.

Helsingborg höll undan och vann med 2–1.

Efter den tunga degraderingen för 2011 års svenska mästare i fotboll har nu resan tillbaka till svensk fotbolls finrum påbörjats för Helsingborg.

Och resan har börjat bra.

Laget är nämligen fortsatt obesegrat och parkerar efter kvällens seger mot Åtvidaberg på en andraplats i tabellen bakom Brommapojkarna.

Matchen började direkt med ett spelövertag för Helsingborg.

Men resan till tre poäng blev betydligt enklare i den 14 matchminuten när hemmalagets, Jonathan Asp, drog på sig ett rött kort och samtidigt orsakade en straff. Straffen förvaltades av nyförvärvet från Dalkurd, Oke Akpoveta, som därmed gjorde sitt första mål för Skåne-laget.

1–0 stod sig fram till halvtidsvilan och hela vägen fram till den 66 minuten när Akpoveta dök upp i straffområdet igen och gjorde 2–0. Han fick tag i ett lågt in spel från höger, vände runt och klippte till.

Försökte trots en man mindre

Trots en man mindre gjorde Åtvidaberg ett försök att sno med sig poäng från matchen, men det dröjde ända till den 85 minuten innan reduceringen kom från Jon Birkefeldt.

Men man lyckades inte skaka fram någon het kvitteringschans och Helsingborg höll undan och vann med 2–1.

I den andra superettan-matchen för kvällen var det två allsvenska lag från fjolåret som ställdes mot varandra. Nämligen Gefle och Falkenberg.

De två har dock fått en tuffare start på superettan än Helsingborg.

Inför matchen låg i själva verket Gefle fyra från slutet, medan Falkenberg låg näst sist.

Svängigt i Gävle

Det blev också en svängig match mellan de fornallsvenska lagen.

Falkenberg tog ledningen efter en dryg halvtimme, men innan domaren blåste för halvtidsvila hade hemmalagets Johan Oremo hunnit med att både kvittera och sätta ledningsmålet på straff.

I den andra halvleken hann det gå nästan en halvtimme innan Falkenberg kvitterade. Men efter det slog de till snabbt och tog ledningen fem minuter senare efter mål från Christoffer Carlsson.

Därefter blev det inga mer svängningar, utan Falkenberg lyckades döda matchen med ett 4–2-mål strax innan full tid.

Segern var Falkenbergs första för säsongen.