Storstjärnan Erling Braut Haaland och flera andra norska spelare vägrade prata med medierna på Ullevål efter EM-kvalförlusten mot Skottland.

Haaland gick ut bakvägen, vilket bryter mot Uefas riktlinjer som säger att alla spelare som varit på planen ska gå igenom den mixade zonen, även om de inte är skyldiga att stanna för intervjuer.

– Jag försöker ta alla genom mixade zonen, men jag har inte möjlighet att styra det till hundra procent, säger norska landslagets presschef Morten Morisbak Skjönsberg till VG.

Inte heller några av de hundratals fansen som väntade vid spelarbussen fick någon uppmärksamhet från Haaland.

En stor barnkör ropade Haalands namn, men 22-åringen sträckte bara upp en hand mot den innan han gick på bussen.

Det gillades inte av den autografjagande folksamlingen, vars Haaland-rop övergick i burop och nedåtpekande tummar.

Utbytt

Norge ledde mot Skottland men föll med 1–2 efter ett mål i den 87:e minuten och ytterligare ett i 89:e.

Erling Braut Haaland gjorde Norges mål på straff efter en timmes spel, men byttes ut precis innan Skottlands dubbla mål.

Norska experter har kritiserat Ståle Solbakken för Haaland-bytet, men förbundskaptenen hävdar att det var nödvändigt.

– Han fick kramp i mitten av andra halvlek. Vi hade inget annat val, säger Solbakken på presskonferensen efter matchen.