Hareide: ”Lagerbäck är bra på att hjärntvätta”

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Lars Lagerbäck
Foto: Poppe, Cornelius / TT NYHETSBYRÅN
Lars Lagerbäck

Lars Lagerbäck har gjort underverk med det norska landslaget.

Det anser Åge Hareide som hyllar svensken på ett egendomligt vis.

– Jag tror att han är bra på att hjärntvätta spelarna, säger norrmannen till TV2.

Lars Lagerbäck, 70, hade ett trögt första år men har nu verkligen fått fart på Norge.

2018 blev, sett till antal segrar, det mest framgångsrika landslagsåret sedan 1929 (!) och kröntes med gruppseger i Nations League.

Nu ansluter sig allt fler till Lagerbäcks hyllningskör.

Senaste tillskottet: Danmarks förbundskapten Åge Hareide som anser att det norska landslaget är mer slagkraftigt än på mycket länge.

– Under Lagerbäcks ledning är Norge otroligt bra organiserat och svårt att bryta ned – och ett sådant lag kan alltid vinna fotbollsmatcher. Jag märkte det under VM i somras att landslagsfotboll är mycket jämnare än det har varit förr. Fråga bara Tyskland, säger Hareide.

”Blir en manipulation”

Den norske tränaren, som har varit dansk förbundskapten sedan 2016, ser Lagerbäcks förmåga att övertyga sina spelare som en nyckelfaktor.

– Lars har gjort ett bra jobb med alla lag som han har tränat, så detta var ingen bomb. Han är väldigt tydlig över hur han vill ha det och det har varit viktigt, säger 65-åringen och tillägger:

– Jag tror att han är bra på att hjärntvätta sina spelare. Han får dem att tro på hans metoder. Det blir nästan en manipulation men när du lyckas med det har du ett lag framför dig som tror på det de ska göra. Det är otroligt glädjande för norsk fotboll.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.