Udda ’sällskapet’ i hans rekordjakt

Publicerad 2015-09-05

Han gjorde sitt 49:e landslagsmål i karriären och klev upp på delad första plats i tidernas engelska skytteliga.

Sedan fick Wayne Rooney oväntat sällskap.

Han, Sir Bobby Charlton och ”självmål” (!) delar nu på förstaplatsen.

Wayne Rooney har kommit närmare och närmare det engelska målrekordet och i lördagens match mot 193-rankade San Marino var tanken att han skulle kliva förbi Sir Bobby Charlton som ”Three Lions” meste målgörare genom tiderna.

Då fick 29-åringen oväntad ”konkurrens”...

Målskytt – och utbytt

Han tryckte, planenligt, in sitt 49:e landslagsmål från straffpunkten i den 13:e minuten, men när England ökade på till 2-0 var det inte Wayne Rooney som tillskrevs målet. Faktum är att målskytten inte ens var engelsman. Det var nämligen San Marinos Cristian Brolli som skallade in bollen i eget nät – och passande nog var målet det 49:e självmålet i Englands landslagshistoria.

Det gör att Wayne Rooney, Sir Bobby Charlton och ”självmål” (!) delar förstaplatsen i tidernas engelska skytteliga och Rooneys chans att ta över ledningen grusades redan i den 58:e minuten då han byttes ut mot Harry Kane.

– Jag är väldigt stolt över att ha tangerat Sir Bobby Charltons rekord. Jag hade gärna slagit det redan nu, men å andra sidan kan det vara häftigare att göra det på Wembley, säger Rooney till ITV.

Inte första gången

Ironiskt nog skedde samma sak senast England mötte San Marino, i oktober förra året. Den gången tryckte Rooney in 1-0 från straffpunkten precis före paus, och i slutet av matchen sköt han ett skott som styrdes via Alessandro Della Valles in i nät. Ett mål som senare korrigerades till självmål.

Lördagens match mot San Marino? Den slutade hela 6-0 till England efter ytterligare mål av Ross Barkley, Harry Kane och Theo Walcott gånger två. Därmed är England kvalificerat för EM nästa sommar.