Antonio Cassano lägger skorna på hyllan – igen

Italienaren avslutar karriären – och kritiserar nutidens spelare

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Marco Vasini / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix

FOTBOLL

Antonio Cassano, 36, meddelar en gång för alla att fotbollskarriären definitivt är över.

I samband med avskedet såg italienaren till att dela ut en rejäl känga till nutidens spelare.

– Alla spelare suger nuförtiden. Det är en bunt nollor, säger Cassano i humorshowen ”Le lene”.

Det är inte första gången som Antonio Cassano deklarerar att fotbollskarriären, som innefattar spel i flera italienska storklubbar samt Real Madrid, är över.

2017 tränade 36-åringen med Hellas Verona i två veckor innan han bestämde sig för att åter lägga skorna på hyllan. Nu har han gjort det igen – denna gång i Serie C-laget Virtus Entella.

I ett uttalande som släppts via reportern Pierluigi Pardo förklarar Cassano varför beslutet nu är definitivt:

”Dagen har kommit då jag har kommit fram till att det verkligen är över. Jag vill tacka President Gozzi och resten av Entella-gänget för möjligheten. Jag önskar dem all lycka.”

”De senaste dagarna har jag dock insett att jag inte längre har motivationen som krävs för att träna regelbundet. För att spela fotboll krävs passion och talang, men framför allt fokus och just nu går andra saker före.”

”Tog mig bort från gatan”

Roma, Inter, Milan, Parma och Sampdoria är bara några av klubbarna som Cassano har representerat. Genom åren blev det totalt 139 mål på 515 tävlingsmatcher.

”Fotbollen har gett mig så mycket. Den gjorde så att jag fick lära känna fantastiska människor, stora vinnare och vanligt folk. Den tog mig bort från gatan, gav mig en underbar familj och framför allt så mycket skoj.”

”När jag tittar på en fotbollsmatch blir jag, än i dag, helt hypnotiserad. Det är världens bästa sport. Ja, jag vet att om jag hade haft en annan personlighet så hade jag förmodligen vunnit mer och spelat bättre. Men, tro mig, trots det så har jag upplevt fantastiska känslor och har i dag det enda som egentligen spelar roll. Min familj, vänner och ingen ånger.”

Kritiserar nutidens spelare

I en intervju med den italienska humorshowen ”Le Iene” svingar Cassano vilt åt alla håll och kanter när han ska summera sin karriär.

– Fotboll var så mycket bättre 1999. Alla spelare suger nuförtiden. Det är en bunt nollor, säger Cassano.

– Ta bort Juventus från Serie A och Gonzalo Higuain från Milan och försök hitta en vinnare i den här ligan.

36-åringen är heller inte nådig mot det landslag som föll mot Sverige i VM-playoff förra hösten.

– Det var lika bra, det var inte ens ett hyfsat lag. Det var definitivt spelarnas fel. Inte ens Pep Guardiola, världens bästa tränare, hade kunnat utföra mirakel utan rätt spelare. Det är alltid spelarna som vinner och tränaren som förlorar, säger Antonio Cassano.

Gian Piero Ventura sparkades efter fiaskot och ersattes av Roberto Mancini.

– Roberto Mancini är den rätta personen att leda ett bra lag. Funkar han i ett medelmåttligt lag? Jag tvivlar på det, kommenterar Cassano den anställningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.