Citys målfyrverkeri: Fyra mål på 18 min

Publicerad 2016-03-05

På jakt efter titeln igen: ”Varje match som en final”

Efter tre raka förluster är Manchester City tillbaka i vinnarspåret igen.

Under lördagen krossade laget jumbon Aston Villa med 4–0 – efter fyra mål på 18 minuter.

– Alla lag framför oss kommer att tappa poäng. Vi måste minska avståndet, säger tränaren Manuel Pellegrini.

Efter att Manuel Pellegrini aviserat att han lämnar Manchester City efter säsongen och i stället ersätts av Pep Guardiola har Manchester City vacklat i ligaspelet.

Tre raka förluster mot Leicester hemma (1–3), Tottenham hemma (1–3) och Liverpool borta (3–0) riskerar Pellegrini att ge Guardiola ett Europa League-lag till nästa säsong.

Fyra mål på 18 minuter

I dag lindrades dock den risken en aning.

Manchester City gjorde en svag första halvlek och hade bara 0–0 i paus.

I den andra halvleken steppade dock City upp, gjorde fyra mål inom loppet av 18 minuter och inkasserade en säker 4–0-seger.

– Alla lag framför oss kommer att tappa poäng. Vi måste minska avståndet och behöver hjälp med att andra förlorar poäng. Det är inte bara upp till oss nu. Vi kommer att spela varje match framöver som en final, säger Manchester City-tränaren Manuel Pellegrini.

”Hade nio man bakom bollen”

Yaya Touré inledde målskyttet, följt av två Sergio Agüero-mål innan Raheem Sterling avslutade målskyttet.

Därmed är Villa fast förankrat i botten och har släppt in 15 mål på de fyra senaste matcherna.

– Vi försöker alltid spela en offensiv fotboll och gjorde så även mot Aston Villa. De hade dock nio man bakom bollen hela tiden så det här gör oss mycket tro på det vi gör, säger Manuel Pellegrini.