Football Radical: Play up Porsmuff!

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Johanna Frändén har bevakat fotbollsvärldens flådigaste match i Spanien, Simon Bank har fördjupat sig i en match som strängt taget bara har en regel:

Döda ingen.

Tack vare wags, rebeller och rasistanklagelser lever Sveriges radikalaste fotbollspodd en vecka till.

Hur många tatueringar föreställande en fotbollstränare är lagom många, om man är 62 år gammal?

Hur lite kan man kalla någon för rasist och ändå hamna i rättssalen?

Och vem har gått helt och fullt Shanga Forsberg den här veckan?

Ni hör ju. Det är inte som att Football Radical haft en lugn vecka på jobbet. Johanna Frändén rapporterar vidare från en spansk horisont där Real Madrid mött Pep Guardiola och Barcelona, och har samtidigt full koll på valkampanjen i parisiska borgmästarval och de effekter en (nämen) fransk strejk fått på Eric Cantonas vardag.

Simon Bank har (nämen!) sympatiserat med Arsenals motståndare, men för en gångs skull har det inte med låga motiv att göra, utan med planetens fortlevnad. Play up Porsmuff!

Avsnittet har gjort lite som en clásico-domare, och legat lågt med Var – men lyfter också världsfotbollens allra mest klassiska batalj: en match med 821-åriga anor, som avgjordes just i veckan.

För eller emot? Football Radical bestämmer sig för att dra en lans för den förmoderna fotbollen, som är svårförväxlad med den för moderna fotbollen.

Podden pratar om våld, om fotbollsfruar, om Bondybuilding, om Jordi Albas betydelse för Barcelonas anfallsspel och alla andra hörnpelarna i en sport som aldrig sover.

Det pratas också om: Bruno Guimaraes, Zlatan Ibrahimovic, Didier Deschamps, Johan Orrenius, Jean-Michel Aulas, Kylian Mbappé, Kelly Mendes, Harry Redknapp, José Mourinho, Dave, Boris Johnson, Christian Burgess, Greta Thunberg, Donald Trump, Jonathan Slesser, Vikash Dhorasoo och Janne Andersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.